Beskydská 7

Beskydská 7

Do 5. ročníku eXtrémního závodu Adidas - Continental Beskydská sedmička, jehož je společnost NUTREND dlouhodobým partnerem, se registrovalo 3 071 závodníků. K akreditaci do Frenštátu se jich dostavilo 2 819. Byli mezi nimi i závodníci ze Slovenska, Polska, Irska, Německa, Španělska, Velké Británie, Itálie a Lucemburska. Všem přišlo vhod občerstvení od NUTRENDU, které jim dodalo sílu na mimořádně náročný závod!

Extrémní přechod Beskyd Javorový – Javorník odstartoval z třineckého náměstí po půl jedenácté v noci. Závodníky vyvedla z Třince pod hory dakarská Tatra Karla Lopraise. Na přechod sedmi nejvyšších vrcholů Beskyd měli závodníci časový limit 30 hodin.

Trasa závodníků kategorie sport měřila 96 kilometrů, kategorie hobby měla trasu o čtyři kilometry kratší. Závodníkům po celou dobu přálo počasí, teploty se v noci pohybovaly kolem 15 stupňů a bylo bezvětří. V minulých dnech ale vydatně pršelo, takže zejména při sestupech z vrcholů bojovali závodníci s rozmočeným a rozbahněným terénem.

Mistry České republiky v extrémním horském maratonu Adidas - Continental Beskydská sedmička 2014 jsou Stanislav Najvert a Petr Žákovský. Trasu závodu zvládli v čase 12 hodin 8 minut. V kategorii hobby byli nejrychlejší Martin Maniš a Jiří Blažek, kteří došli do cíle za 13 hodin 30 minut.

Stejně jako v předchozích ročnících i letos extrémní přechod Beskyd nedokončil každý třetí závodník, do cíle jich nedošlo 941 z 2 819.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena