Buggyra odletěla na Dakar!

Buggyra odletěla na Dakar!

Po Vánocích, které strávili členové týmu TATRA Buggyra Racing, sponzorovaného společností NUTREND, v rodinném kruhu, nastal čas na balení zavazadel a odlet do Buenos Aires, kde 3. ledna odstartovalo rallye Dakar.

Start Dakaru se každoročně kloubí s příchodem nového roku, ale Vánoce trávil Martin Kolomý doma s rodinou. „Žádná kůstka nezapadla, takže štědrovečerní večeře proběhla bez újmy na zdraví,“ prozradil Martin. „Letos jsme oslavili vstup do nového roku v letadle, ale rozhodně to nebyl žádný bujarý večírek, jelikož hned po příletu nás čekaly povinnosti.“

Závodní a doprovodná technika opustila Evropu už na konci listopadu a o tři týdny později dorazila do přístavu Euroamerica Port. Vedle Martina Kolomého tradičně usedli bratři David a René Kiliáni, kteří mají nemalé zkušenosti a ambice. David je zkušený navigátor, který na Dakaru využívá poznatky z automobilových soutěží domácí scény a společně s Reném, který se v Tatře 815 Buggyra stará o techniku, znají Tatru stejně dobře, jako mechanici.

„Právě schopnost našich kluků pracovat v dílně je řadí mezi top posádku. Všichni tři jsou výborně sehraní a doplňují se,“ říká s úsměvem technický ředitel týmu TATRA Buggyra Racing Robin Dolejš.

Novinkou sedmatřicátého ročníku rallye Dakar je pro kategorii kamionů takzvaná maratónská etapa. Tu mají posádky na programu 10. a 11. ledna, což znamená, že se v těchto dvou dnech musejí obejít bez mechaniků a asistenčního vozu. „Jaké to bude, poznáme až na místě. Ale víme, že si sebou musíme přibalit více nářadí a spacáky, abychom měli kde přespat,“ uvedl s očekáváním David Kilián.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena