Buggyra zakončila sezónu doublem

Buggyra zakončila sezónu doublem

Ve druhém sobotním závodě Adam Lacko vybojoval druhé místo. Společně s Vršeckého pátým místem to pro Buggyru znamená vítězství v poháru konstruktérů.

I přes podzimní počasí se na francouzském okruhu sešlo velké množství diváků, kteří přihlíželi velmi dramatickému startu první víkendové jízdy. Dobrý start předvedl člen NUTREND Teamu David Vršecký, který se v prvním kole dostal před týmového kolegu Lacka na čtvrté místo. Ovšem ani to jezdci Buggyry nestačilo a v polovině závodu se dotáhl na třetího Albaceteho, z čehož Španěl bojující o titul neměl dvakrát radost. I přes několik útoků se však Davidovi urvat bednu nepodařilo. „Určitě parádní výsledek, jen škoda té bedny. Když jsem se dotáhl za Antonia, tak mi to začalo hrozně klouzat. Nevím, jestli z něj něco neteklo, ale nešlo se přes něj dostat,“ řekl David Vršecký.

Zcela zaplněné tribuny okruhu Bugatti byly opět svědkem napínavého závodu. Tak jako v první jízdě, i v té druhé se o drama postarala Steffi Halm, která se roztočila před šikanou u přemostění Dunlop. Chvíli to vypadalo, že do vedení půjdou obě Buggyry, ale snahu přehnal také domácí Anthony Janiec, který startoval z první řady a zkřížil oběma českým jezdcům trať. Situace využil Švýcar Bösiger, který si zkrátil po vnitřní straně trať a dostal se do vedení. Za jeho záda se po prvním kole seřadili Lacko, Kiss, Hahn a Vršecký.

„Na startu to bylo hodně divoké a měl jsem co dělat, abych tam nezůstal. Nakonec je z toho ale druhé místo, a to je perfektní výsledek,“ řekl při odchodu na stupně vítězů Adam Lacko.

Poslední závod letošní sezóny evropského poháru tahačů vyšel nejlépe jezdcům českého týmu Buggyra. Adam Lacko se postaral o českou hymnu, David Vršecký skončil druhý.

Start závodu po silném dešti proběhl pod žlutými vlajkami, což znamenalo, že se jezdci museli seřadit do formace dle výsledků měřeného tréninku a závodit se naplno začalo až pod obloukem Dunlop, kde zavlála zelená vlajka.

David Vršecký se držel na třetím místě, ovšem na zrádné trati chyboval a propadl se za Hahna. Až z šesté pozice startoval Adam Lacko, který měl před sebou domácího Janieca. Toho dokázal ve čtvrtém kole zdolat a posunul se na konečné páté místo. „Bohužel, myslel jsem, že z toho dostaneme víc. Výjezdy ze zatáčky jsem neměl dobré a víc to prostě nešlo,“ uvedl po závodě Adam Lacko.

David s Adamem definitivně pro svůj tým získali v konečné klasifikaci poháru konstruktérů druhou pozici. Ve třetím víkendovém závodě stanul na stupních vítězů manažer týmu Jan Kalivoda, kterýsi převzal pohár za třetí místo.

Obrácené pořadí jezdců slibovalo téměř šedesáti tisícům diváků závěrečnou dramatickou podívanou.

Zatímco Adam přesvědčivě uháněl vpřed, David musel svoji pozici bránit před dotírajícím Hahnem. „Tak tohle byly nervy. Není nic lepšího, než po všech těch problémech zakončit sezónu doublem,“ uvedl po dojezdu do cíle Vršecký, který naposledy stanul na stupních vítězů v Mostě.

Jezdci Buggyry v neděli samozřejmě vybojovali první místo v poháru konstruktérů. V celkovém pořadí tak podtrhli zisk druhé příčky v konečné klasifikaci sezóny 2014. Adam vybojoval mezi jednotlivci čtvrté místo, David popáté v řadě za sebou páté.Gratulujeme!

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena