CAFFEINPYRIN

CAFFEINPYRIN

Přípravků, které obsahují kofein, je celá řada a není se co divit. Kofein totiž patří nejenom k nejstarším, ale také k nejprověřenějším látkám, které mají celou řadu pozitivních efektů, a to zdaleka nejenom pro sportovce.

Z tohoto důvodu je kofein tou nejrozšířenější „drogou“, kterou většinou ve formě kávy (ale i čaje či koly) konzumuje většina z nás a miliony lidí na celém světě si neodpustí svůj ranní šálek kávy.

O kofeinu si samozřejmě řekneme více, ale unikátní na produktu CAFFEINPYRIN není samotný kofein, ale právě kombinace s výtažkem vrby bílé (salicin) a s vitaminem C – vzájemně podpůrný efekt násobí účinky kofeinu a tím představuje účinného pomocníka v podpoře sportovního výkonu, zlepšení tvorby svalové hmoty, zvýšení síly v neposlední řadě v odbourávání podkožního tuku.

Kofein obsažený v kávových (ale i kakaových) bobech je známý už více než tisíc let a v podstatě se stal pro sportovce jednou z prvních legálních dopingových látek k podpoře jejich výkonu (jednu dobu byl dokonce zakázán).

Jak kofein působí?
Kofein působí jednak na stimulaci nervových funkcí, především mozku, kdy zvyšuje koncentraci, navozuje dobrou náladu a odstraňuje či oddaluje psychickou únavu, ale sportovce zajímá především dopad na jejich tělesnou schránku, kdy jeho příjem stimuluje tvorbu hormonů „útěku a boje“, tedy adrenalinu a noradrenalinu, projevující se zvýšením tepové a dechové frekvence, krevního tlaku, zúžením cév apod. Dále také slouží k mobilizaci energetických zdrojů tedy glykogenu a podkožního tuku.

Proč kofein při sportovním výkonu používat?
Pomocí kofeinu dochází ke zvýšenému uvolňování mastných kyselin z tukových zásob do krevního oběhu a jejich následnému využití jako energetického zdroje – tento jev navíc šetří velmi omezené zásoby glykogenu a tím zvyšuje vytrvalostní výkon.

Že tento efekt je velmi příznivý pro všechny, kteří se snaží odbourat nadbytečný podkožní tuk, je zcela zřejmé. Ale může být kofein respektive CAFFEINPYRIN prospěšný i pro kulturisty a jiné silové sportovce? Ano, může! Je prokázáno, že příjem kofeinu hodinu před tréninkem jednoznačně zvyšuje nejenom maximální silový výkon, ale i svalovou vytrvalost, tedy počet opakování v sériích.

Kofein dle nejnovějších výzkumů podporuje regeneraci svalového glykogenu po tréninku, pochopitelně za současného příjmu sacharidů (nutno konzumovat hodně tekutin).

K čemu jsou v produktu CAFFEINPYRIN ostatní látky?
Kofein je téma, které je téměř nevyčerpatelné, ale co extrakt z vrbové kůry a vitamin C? I tyto dva komponenty mají své důležité místo v přípravku CAFFEINPYRIN.

Extrakt z vrbové kůry
Extrakt z vrbové kůry neboli salicin je látka zcela analogická známému acylpyrinu (či aspirinu), protože se jedná o kyselinu acetylsalicilovou, ovšem bez negativních účinků na žaludeční stěnu. V lidovém léčitelství se používal salicin již odpradávna k snižování horečky, bolesti a v posledních letech se kyselina acetylsalicilová používá i jako prevence proti infarktům, protože snižuje srážlivost krve.

Nás ovšem především zajímá podpůrný termogenní efekt (tedy zvýšená produkce tepla a tím i vyšší energetický výdej) salicinu, čímž se podobá právě jednomu z účinků kofeinu – tedy typický příklad synergismu těchto dvou látek.

Vitamin C
Vyjmenovat všechny aspekty vitamínu C pro naše zdraví by samo o sobě představovalo rozsáhlý samostatný článek právě pro jeho zásadní význam. Spokojme se s tvrzením, že těžiště jeho účinku je v prevenci proti nachlazení a infekčním onemocněním, protože stimuluje tvorbu bílých krvinek. Nezastupitelná je jeho úloha v tvorbě kolagenní bílkoviny a je velmi důležitý antioxidant přispívající k likvidaci volných radikálů poškozujících buňky (a těch vzniká během tréninku opravdu „požehnané“ množství). Vyšší dávky vitamínu C výrazně snižují svalovou bolest (v tomto směru je kombinace se salicinem zvláště užitečná) a podporuje zotavení po tréninku.

Jaké je nejlepší dávkování produktu CAFFEINPYRIN?
Dávkování kofeinu, který je v CAFFEINPYRINu bezpochyby určující, není ovšem jednoznačné, ale jedno je jisté – měl by se používat cca 30 – 60 minut před tréninkem a popřípadě i jednu dávku po probuzení. Samozřejmě můžete s dávkováním experimentovat dle cílů, které chcete dosáhnout.

CAFFEINPYRIN = podpoří výkon a zkvalitní trénink
Kombinace kofeinu, salicinu a vitamínu C dělá z CAFFEINPYRINu velmi zajímavý přípravek, který se může stát vašim významným pomocníkem při zkvalitnění vašeho tréninku, ať již se jedná o nárůst svalové hmoty a síly či odbourávání podkožního tuku!

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena