CHCETE ZVLÁDNOUT PŮLMARATON?

CHCETE ZVLÁDNOUT PŮLMARATON?

Půlmaraton patří mezi aktivity s velkým energetickým výdejem a každý, kdo se pro takovou aktivitu rozhodne, musí počítat, že tato výzva je spojena nejen s puchýři na nohách, ale také s nedostatkem energie v průběhu výkonu, vyčerpaným glykogenem a delší dobu mimo aerobní práh.

Nejen pravidelný trénink pomůže naše tělo připravit na podobnou aktivitu tak, aby ji zvládlo. Použití vhodných živin a správný příjem tekutin umožní našim svalům pracovat déle a dokonce pod vyšší intenzitou. Náročná aktivita se tak stane příjemnější a přinese nám dokonce i radost.

Jak tedy docílit posunutí svého osobního rekordu, nebo se lépe umístit mezi závodníky? Stačí si uvědomit, jak lidské tělo pracuje v zátěži a co v danou chvíli potřebuje, aby mohlo dále pokračovat.

Začněme tedy od začátku. Pokud si dáme před náročnou aktivitou těžké jídlo, které zaměstná náš trávicí trakt a my se unavíme samotným trávením, tak se místo radosti ze sportu se aktivitou protrápíme, nebo ji vůbec nedokončíme. Pokud půjdeme do aktivity hladoví, tak se jistě podaří skvělý start a počáteční fáze aktivity, ale vyčerpání energetických zdrojů na sebe nenechá dlouho čekat. Oba zmíněné dva způsoby nejsou vhodné a mohou nás od úmyslu sportovat rychle odradit.

Správná volba je pochopitelně lehké jídlo, které dodá dostatek energie a hlavně energie ve formě, se kterou umí naše tělo dobře pracovat. Takový zdroj energie získáme například z lehce stravitelné energetické tyčinky VOLTAGE. Přijetím některého z těchto produktů přibližně 30 minut před startem půlmaratonu je ideální volbou. Energie z těchto zdrojů vydrží pohodlně do první třetiny běhu.

Následná část již musí být věnována energetickým zdrojům, které tělo přijme za zvýšené tepové frekvence, kdy náš trávicí trakt je v neustálém pohybu a pod vlivem otřesů. Zde již nejsou ideální podmínky pro příjem tuhé stravy, ale stále naše tělo dokáže přijímat stravu tekutou, anebo díky technologickým možnostem výroby speciálních firem i stravu ve formě energetických gelů. Tekutou podobu stravy dokonale prezentuje sportovní nápoj ISODRINX, který nejen doplňuje tekutiny do našeho těla, ale spolu s nimi i potřebné minerály. Doplnění minerálů v průběhu aktivity je poměrně důležité, protože tyto z našeho těla odchází společně s potem a bez dostatečného zastoupení těchto minerálů, nám výkon můžou ovlivňovat stavy křečí, nebo nepříjemné pálení v pracujícím svalstvu. Nejdůležitější je ale fakt, že za přítomnosti ISODRINXU dostáváme do těla společně s tekutinou a minerály i nejlehčí zdroj energie, který představují rychlé cukry.

Dalším představitelem ideálního zdroje energie jsou energetické gely. Tyto suplují dávky energie, které naše tělo dokáže i při mimořádném fyzickém vypětí nejen strávit, ale hlavně využít. Společnost Nutrend dodává na trh tyto gely ve formě pomalého a rychlého zdroje energie. Obě varianty jsou obohaceny o stimulanty, které podpoří koncentraci sportovce. Pomalé zdroje energie pod názvem ENDUROSNACK jsou uplatnitelné v kratším časovém intervalu po startu. Naopak rychlé zdroje energie vyráběné pod názvem CARBOSNACK jsou ideální volbou pro závěrečné fáze, kdy nám už naše tělo z části odmítá poslušnost.

Ve chvíli, kdy před sebou spatříme cílovou pásku, máme z poloviny vyhráno. Čeká nás fáze regenerace a zde již nezáleží na tom, jestli jsme dosáhli co nejlepšího výsledku, nebo nás výsledková listina nechala chladnými a spokojil nás fakt, že jsme dostali do cíle. Regeneraci podpoříme ideálně produktem s příhodným názvem REGENER, nebo chuťově velmi příjemným přípravkem, který společnost Nutrend uvádí pod názvem ENDURO GAINER. Stačí si dobře vybrat a cíl bude blíž, než se původně zdálo!

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena