Chci zhubnout a posiluji. Jak postupovat?

Chci zhubnout a posiluji. Jak postupovat?

Dobrý den, potřebuji poradit s volbou vhodných doplňků výživy. Jsem žena 36 let (173 cm, 67 kg). Cvičím 5 – 6x týdně a to převážně silový trénink. Pro lepší představu o výkonnosti uvedu některé číselné hodnoty. Například legpress obvykle 100 – 120 kg tři série po deseti opakováních, bench 30 – 40 kg tři série po deseti, mrtvý tah okolo 70 kg na deset opakování atp. Dále zařazuji cviky s vlastní vahou a využívám i balanční pomůcky. Aerobní aktivity nepatří mezi mé oblíbené. Hledám vhodnou kombinaci doplňků, které by mi pomohly ztenčit tukové zásoby, ale zároveň zachovat svalovou hmotu. Děkuji.

Tím, že se věnujete silovému tréninku, jste mezi ženami spíše výjimkou. Pokud chcete odbourat podkožní tuk, tak jistě víte, že silový trénink není pro tento účel ideální. Měla byste tedy trénink upravit tak, že zachováte jeho silový charakter pouze použitím jednoho základního cviku na každou svalovou partii – tedy u něho použijete u těžké váhy relativně nízký počet opakování, ale následně na danou svalovou partii již použijete cviky formovací až rýsovací. Tedy vyšší počty opakování, kratší přestávky mezi sériemi apod. Tím docílíte vyšší intenzity tréninku a přispějete k tvarování svalů a ke snížení vrstvy podkožního tuku, ale zároveň udržíte sílu a svalovou hmotu.
Energetický výdej během tréninku se rovněž zvýší. Předpokládám, že pokud cvičíte 5 až 6krát týdně, používáte tréninkové schéma děleného tréninku 2 + 1 nebo 3 + 1.

Co se týče stravovacího programu a doplňků výživy, tak pokud chcete zvýšit spalování tuků, tak úprava stravy má rozhodující význam. Tedy redukce energetického příjmu je nezbytnou podmínkou (omezení tuků a sacharidů), ale to asi víte. Nesmíte však snížit příjem bílkovin. Pokud budeme počítat s tím, že bílkoviny budou částečně využívány jako zdroj energie, pomůže vám to s redukcí tuku. Tato cesta nepatří mezi nejzdravější formy hubnutí, ale zato velice účinné. Chcete-li co nejvíce ochránit svalovou hmotu při redukci tuků, vsaďte na správné doplňky výživy. Podpoříte jimi spalování tuků.

Před každým tréninkem použijte FAT DIRECT SHOT, který je vícesložkový a ovlivňuje metabolismus tuků nejenom při pohybových aktivitách, ale i v následujícím čase po sportovní aktivitě. Jako doplněk lze větvené aminokyseliny bez ohledu na sportovní aktivitu. Doporučuji BCAA COMPLEX. Na doplnění glykogenových zásob po tréninku použijte AFTER TRAINING PROTEIN, a to i přesto, že vaší snahou je odbourávání tuků. Pokud to neuděláte, může utrpět kvalita tréninků, které aktivují stejné svalové partie, nebo jejich synergisté v krátké době za sebou. Kvalitní bílkovinu můžete doplňovat v průběhu dne prostřednictvím dobře vstřebatelného hydrolyzátu syrovátkové bílkoviny s názvem HYDRO WHEY. Rovněž můžete přijímat bílkovinu i před spaním, a to díky produktu MICELLAR CASEIN, ze kterého se uvolňují aminokyseliny po delší dobu od konzumace. Příjmu bílkovin je třeba věnovat zvýšenou pozornost, protože při jejich nedostatku, by tělo nemělo podmínky k svalovému růstu a současně při jejich neúměrně vysokému příjmu by hrozila mimo jiné zvýšená únava a ztráta výkonosti.

1.6.2020

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena