Dobšinský kopec 2014

Dobšinský kopec 2014

Nutrend Czech National Team vyrazil v polovině července k jedenáctému vrchařskému podniku letošní sezóny a jeho kroky směřovaly na oblíbený slovenský Dobšinský kopec.

Mimo evropskou špičku nechyběli ani nejrychlejší jezdci českého mistrovství a tedy i jezdci Nutrend Czech National Teamu v čele s Václavem Janíkem, jenž tradičně reprezentoval ve skupině formulových monopostů, Jan Čermák a Jiří Svoboda se postarali o zastoupení „Nutrenďáků“ ve skupině určené pro dvoumístné sportovní prototypy a Karel Hubáček zastal roli jezdce závodního speciálu ve skupině siluet cestovních vozů - E2-SH.

Dobšinský kopec je nesmírně rychlou tratí. Nejrychlejší dosahují na bezmála sedmikilometrovém kopci průměrné rychlosti 170km/h. Nutrend Racing má s touto tratí bohaté zkušenosti a tak se snažil čerpat ze znalostí nabytých během minulých ročníků závodu.

Jan Čermák pilotující Normu M20FC předváděl před slovenským početným publikem další ze svých letošních premiér, když zde v kokpitu otevřeného prototypu startoval poprvé. S Jiřím Svobodou nehledali soupeření nejen mezi sebou navzájem, ale na Dobšinském kopci se mohli srovnávat s celou řadou rovných soupeřů se sportovními prototypy ve své třídě do dvou litrů objemu motoru.

Jiří Svoboda potvrdil svoji letošní dobrou formu a v obou závodních jízdách dokázal opanovat výsledkovým listinám ve své třídě. „V Dobšiné se sešla těžká konkurence a určitě mě moc těší, že jsem se dokázal prosadit. Krásná rychlá trať mi svědčí a celkově jsem si tento parádní závod moc užil, vítězství ve třídě je jen skvělou tečkou na konci,“ radoval se ze slovenského úspěchu průběžně druhý jezdec hodnocení evropského poháru Jiří Svoboda. Dařilo se i Janu Čermákovi. Ten dokázal svoji Normu dopravit do cíle jako druhý v pořadí za Jiřím Svobodou. Pro úspěch ve své třídě musel ale využít všech dostupných prostředků: „Každá jízda byla o postupném zrychlování. Z mého pohledu vydařený víkend a letošní nejlepší výsledek. Rostoucí progres mě těší.“

Karla Hubáčka mohli diváci opět vidět s tradičním BMW M3 GTR. Rychlost Karlova BMW sice nestačila na špičku skupiny E2-SH, ale bylo jí dostatek na posun osobního maxima, což byl i cíl olomouckého jezdce v barvách Nutrend Racing. Zkrácení jízdního času na Dobšinském kopci o 5 sekund bylo i pro něj důvodem ke spokojenosti s letošní účastí při tomto závodě.

Vrcholná kategorie 2 a třída do 3 litrů objemu motoru je pro Nutrend Czech National Team spojena s Václavem Janíkem a jeho Lolou B02/50 Zytek. Monopost bývalé formule 3000 v současné době nestačí na samotnou špičku, kde kralují aerodynamicky lépe vybavené prototypy, ale i tak hodlal šternberský jezdec stíhat minimálně jezdce klasických formulí – Otakara Krámského a Fausta Bormoliniho. Realita letošního závodu ale byla jiná a Václav Janík tentokrát na vytyčené cíle nedosáhl: „Nasazení a motivace mi tento víkend rozhodně nechyběly. Dobšinou řadím mezi oblíbené závody, ale letos se mi nepodařilo najít správnou rychlost. Výsledek mě netěší především s ohledem na menší bodový zisk do českého mistrovství, ale sezóna je ještě dlouhá, tak se mi snad moje zaváhání podaří napravit.“ Výsledkově vyzněl závod pro Vaška v absolutním hodnocení MMČR na 5. místo. Při pohledu na průběžnou tabulku mistrovství zůstává s 20 bodovým náskokem v čele hodnocení a i nadále je nejblíže mistrovskému titulu.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena