Drama ve španělské Jaramě

Drama ve španělské Jaramě

Již od časných ranních hodin plnili fanoušci tribuny španělského okruhu v Jaramě, kde se o víkendu jel osmý podnik evropských trucků. Úvodní dva volné tréninky o rozložení sil moc nenapověděly, jasno však bylo v měřeném tréninku, ze kterého přesvědčivě postoupili lídři šampionátu včetně jezdců Buggyry.

Jejich první závodní den však provázelo drama. Adam Lacko sice vybojoval vítězství, ale člen NUTREND Teamu David Vršecký závod nedokončil, když kvůli Bösigerovi skončil ve zdi. „Hned na startu jsem dostal ránu a Bösiger s Kissem mě poslali na trávu,“ komentoval začátek závodu David. Pak už to šlo ráz na ráz. „Nejprve si ze mě udělal svodidla Kiss, a pak jsem několikrát zaútočil na Bösigera, který mě vždy nesmyslně zavřel. Vyvrcholilo to tím, že mě poslal do zdi,“ řekl po závodě rozladěný David. Nesportovní chování švýcarského jezdce potvrdili také sportovní komisaři, kteří Bösigerovi nadělili penalizaci v podobě ztráty deseti míst na startu prvního nedělního závodu. Zcela opačný průběh druhé jízdy prožíval Adam Lacko. Růžová Buggyra se po divokém startu postupně propracovala až na první pozici, kterou si Adam s náskokem téměř deseti sekund udržel až do cíle. „Z výsledku mám obrovskou radost. Start byl pěkně divoký, ale mně se podařilo využít situace a protáhnout se dopředu. Nakonec je z toho vítězství,“ uvedl po závodě Lacko.

Nedělní program evropských trucků též přitáhl na okruh davy nadšených diváků již od časného rána. Start první jízdy se odehrál bez dramatických momentů, ve druhém kole však přišla studená sprcha v podobě ataku čtvrtého Reného Reinerta, který Davidovi svlékl vnější levou zadní pneumatiku. Jezdec Buggyry se tak propadl na páté místo a v závěru závodu se ještě musel bránit před Kissem, který se roztočil v první zatáčce. Ztrátu pak Maďar dotahoval z chvostu startovního pole. „Já to snad přitahuji. Reinert na mě zezadu tak dlouho tlačil, až mi zul pneumatiku. Mohlo z toho být pěkné třetí místo,“ posteskl si Vršecký, který si z Jaramy neodvezl ani jeden pohár. Naopak Adam Lacko úspěšně uháněl za prvním Bösigerem. „Jel jsem, co to šlo, abych udržel druhé místo před jezdci bojujícími o titul. Opět jsme nasbírali přes třicet bodů a to je super,“ hodotí výsledek jezdec růžové Buggyry Adam Lacko.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena