Handicapovaní cyklisté na pražském Strahově

Handicapovaní cyklisté na pražském Strahově

NUTREND podporuje Českou asociaci tělesně handicapovaných, takže si nemohl nechat ujít velký cyklistický podnik na závěr sezóny.

Konal se v neděli 28. září na pražském Strahově, který se stal už po páté dějištěm finálového závodu Evropského poháru handicapovaných cyklistů, finálového závodu mládeže a žen Českého poháru na silnici a také dějištěm významného tuzemského závodu – Memoriálu Evžena a Jaroslava Cihláře pro kategorii mužů Elite. Jeho vítězem se stal jezdec pražské Dukly Alois Kaňkovský před Milanem Kadlecem a Tomášem Bucháčkem.
Velmi silně obsazenému závodu žen dominovala Anna Svobodová (KCR Roudnice n. L.) společně s talentovanou juniorkou a bikerkou Barborou Průdkovou z pořádajícího týmu NUTREND Specialized Racing, které s výrazným náskokem ujely svým soupeřkám. Na druhé pozici se umístila Jarmila Machačová před Lucií Záleskou.
Zlatou tečkou celodenního pestrého závodního programu byl závod juniorů, který pro sebe v dramatickém spurtu rozhodl jezdec týmu SKC Tufo Prostějov Luděk Helis, těsně před Janem Rajchartem z NUTREND Specialized Racing.

Závod Evropského poháru handicapovaných cyklistů přinesl úspěchy i českým barvám. Výborný výkon po roční závodní pauze předvedla stříbrná paralympijská medailistka z Londýna a mistrovství světa Tereza Diepoldová (NUTREND Specialized Racing) a potvrdila informaci, že se v příštím roce hodlá v plné síle vrátit zpět do závodního kolotoče vrcholné paracyklistiky. Velmi dobrá jsou též třetí místa jejích týmových kolegů Tomáše Kajnara v kategorii C5 a Michala Šišky v kategorii MH3.
Bohužel i na Strahově pokračovala smůla v podobě zranění našich úspěšných jezdců. Při rozjíždění se po chvilkové nepozornosti ocitl na zemi i náš nejzkušenější handicapovaný cyklista Michal Stark, mistr světa a mnohonásobný medailista MS, ME i paralympijských her. Následky pádu jsou velmi závažné, zlomená pánevní kost si vyžádala neodkladný operativní zákrok.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena