Jak mám zhubnout?

Jak mám zhubnout?

Dobrý den, potřebuji poradit s volbou vhodných doplňků výživy. Jsem žena, mám 40 let (měřím 161 cm, vážím 75 kg). Cvičím 3x týdně cviky s vlastní vahou + skákání přes švihadlo. Potřebuji zhubnout a zároveň vytvarovat tělo. Začínám užívat 2x denně CARNILIFE 40000 a prosím o radu, zda je to správně a zda je vhodné přidat ještě BCAA pro ochranu svalů a proteinovou tyčinkou EXCELENT PROTEIN BAR nahradit svačinu. Děkuji za odpověď.

Vaše tělesná váha se již nebezpečně přiblížila k hranici obezity a tak je již nejvyšší čas s tím něco dělat.

Vašim základním úkolem je snížit energetický příjem (redukční dieta) a zvýšit objem vytrvalostních pohybových aktivit, jinak tuky nespálíte. Musíte tedy dosáhnout setrvalého stavu negativní energetické bilance - tedy více energie vydávat, než přijímat.

Pokud se podíváme na vaše pohybové aktivity, tak jsou nedostatečně. Domácí cvičení s vlastní vahou, doplněné o přeskoky přes švihadlo, rozhodně nepředstavují takový energetický výdej, který by mohl vyvolat výraznější spalování podkožního tuku. Doporučuji dvakrát týdně (nikdy ne dva dny za sebou!) zařadit posilovací cviky na rovnoměrné procvičení svalů celého těla, ovšem v posilovně, aby cvičení mělo opravdu efekt na tvorbu svalové hmoty.

Svalová hmota vám pomůže zase zpětně spalovat tuky, protože její vyšší procento představuje zvýšení bazálního metabolismu, tedy spalování tuků v klidu.

Aerobní, vytrvalostní aktivity (např. jízda na kole, svižná chůze, běh apod.) zařaďte co nejčastěji, nejlépe denně v rozsahu minimálně 30 minut a postupně zvyšujte až na jednu hodinu. Hlídejte si přiměřenou intenzitu, aktivita nesmí být příliš vyčerpávající. V takovém případě nespalujete tuky, ale cukry! CARNILIFE 40000 je dobrou volbou, ale jeho účinnost ještě zvýšíte kombinací s pohybovými aktivitami. BCAA ve formě například AMINO BCAA MEGA STRONG můžete použít před tréninkem v dávce cca 2 gramy. Až doberete CARNILIFE 40000, můžete vyzkoušet produkt CARNIFORM, který má všestrannější působení a povzbuzuje i dietami utlumený bazální metabolismus. Proteinové tyčinky jsou sice lepší náhražkou běžné svačiny, ale musíte si uvědomit, že nejsou dietní a tedy představují poměrně velké množství sacharidů a tím i energie.

Doporučuji nahradit svačinu nebo ještě lépe jedno velké jídlo (oběd nebo večeři) instantním koktejlem T-MEAL FRUITY, který představuje plnohodnotnou a vyváženou náhražku stravy. Pokud chcete tyčinku na svačinku, tak používejte BIO WELLNESS CAKE.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena