Jaké zvolit pomocníky při boji s nadváhou?

Jaké zvolit pomocníky při boji s nadváhou?

Často se setkávám s názorem, že na obezitu je jediný lék - nejíst. Jak jednoduché a současně jak hloupé. Tím, že člověk nejí si minimalizuje příjem živin, ale stále zůstává neaktivním z hlediska pohybu a také pasivním z hlediska všech procesů, které se v organismu přirozeně odehrávají.

Současně se tedy může stát, že u relativně štíhlého člověka se najednou objeví vysoký krevní tlak, vysoký cholesterol nebo například nervové poruchy. Už jen pro ten krásný pocit z pohybu, jisté volnosti a svobody, bych sportovní aktivitu doporučil všem, a to v kterémkoliv věku.

V případě, že se sportovní aktivita již stane součástí vašeho životního stylu a vy pravidelně docházíte na svá oblíbená sportoviště, můžete se pohlédnout po nějakém pomocníkovi, který nám onu sportovní aktivitu zpříjemní a zefektivní. Tím pomocníkem je samozřejmě výživový doplněk, který vám pomůže se zdoláváním vysněných cílů a to jak tělesně, tak i výkonnostně. Účinnost výživových doplňků se liší podle obsažených látek a také způsobu použití. Než začneme nějaký účinný přípravek používat, je dobré se poradit s odborníkem, který si nejdřív vyslechne vaše cíle, odborně zhodnotí váš současný fyzický i zdravotní stav a na základě zjištěného doporučí jak postupovat. Každý člověk je anomálie a na podobné doporučení jako: „slyšel jsem, že...“ nebo: „tak nějak by to mělo fungovat...“ tu opravdu není místo.

V následujícím textu se vám pokusím přiblížit některé základní doplňky výživy, které vám mohou pomoci k lepšímu pocitu spojeného se sportovní aktivitou. Jako první látku bych představil L-carnitin: zlepšuje transport mastných kyselin s dlouhým uhlíkovým řetězcem (tuku) do mitochondrií, kde dochází k jejich „spalování“ a použití na energii. L-karnitin je vhodný pro silovou sportovní aktivitu, v dietě, ale i pro vytrvalostní sporty. Můžeme jej používat i pro zvýšení koncentrace při psychickém vyčerpání. Nejvhodnější je tekutá forma karnitinu jako příklad produkty Nutrend s názvem L-carnitine 100000 nebo Carnitin 3000 shot, které jsou právě v tekuté koncentrované formě.

L-carnitin není jediným pomocníkem při redukci tukové tkáně spojené se sportovní aktivitou. Podobně můžeme využívat i některé další aminokyseliny, jako například L-arginin nebo L-tyrosin. Tyto aminokyseliny podporují účinnost L-carnitinu a samy se podílejí jinou cestou na účinném „spalování“ tuků. Díky dlouhodobému výzkumu se podařilo aplikovat kombinace L-carnitinu s dalšími účinnými látkami při kterých vznikají již pokročilé "spalovače tuků". Jejich účinnost si měli možnost vyzkoušet naši, ale i zahraniční vrcholoví sportovci a v současnosti je požívá většina sportujících a aktivních zákazníků. Mezi takovéto látky řadíme například taurin, různé formy kofeinu, extrakty z tropického ovoce jako synephrine a jiné.

Jednotlivé produkty je třeba rozlišit podle způsobu použití, dále pak podle druhu aktivity, kterou vykonáváme a případně i podle naši tolerance vůči účinným látkám. Zde je na místě konzultace s odborníkem na výživu, který by měl tyto produkty a účinné látky v nich obsažené dobře znát, především kvůli kontraindikaci s léky, či srdeční nebo jinou závažnou diagnózou, kde především obsah stimulačních účinných látek není žádoucí. I proto v portfoliu naleznete produkt FAT DIRECT CAPS bez stimulantů na bázi přírodních výtažků - extraktů s pozitivním metabolickým účinkem.

Díky těmto sportovním doplňkům se vaše tělo dokáže lépe adaptovat na fyzickou aktivitu, vaše vysněné cíle se vám přiblíží a hlavně budete mít z pohybu dobrý pocit.

Výživový specialista NUTREND

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena