KDYŽ DOJDE ENERGIE POD KOPCEM

KDYŽ DOJDE ENERGIE POD KOPCEM

Všeobecně známý fakt je ten, že tělo sportovce si ze stravy obsahující sacharidy dokáže ukládat zásobu glykogenu. Čím více je sportovec trénovaný, tím více glykogenu si jeho tělo dokáže uchovat.

A co že je vlastně ten glykogen? Je to zásobní polymer (polysacharid) který si tělo tvoří převážně z přijímaných sacharidů obsažených ve stravě. Jeho největší zásobu najdeme v játrech, ale také v aktivním svalstvu. Tělo používá glykogen jako hlavní zdroj energie pro svalovou práci. Jeho zásoba vystačí dle náročnosti aktivity a trénovanosti jedince na 30 až 90 minut fyzické aktivity.

Zde se můžeme vrátit k názvu celého článku. Když dojde energie, je to právě ta chvíle, kdy máme vyčerpaný glykogen. Co se s tím dá dělat? Je třeba energii doplnit. Pokud se právě účastníme nějaké soutěže, nebo závodu, je potřeba energii doplnit celkem rychle, protože by jinak pro nás jakýkoliv závod skončil. Jednoznačně nejvhodnější formou je glukóza, se kterou naše tělo umí pracovat rychleji, než s většinou jiných zdrojů energie. Pokud se přidá ke glukóze stimulační látky, které dokážou povzbudit tělo i mozek, dojde nejen k dodávce energie, ale i k aktivaci celého organismu. Samotný stimulant, který by se přidal ve fázi útlumu a ztráty energie, by v takovém případě nebyl prospěšný a mohl by vést k prohloubení energetického deficitu. Proto by jakákoliv forma stimulace měla přijít vždy společně s dávkou rychlého zdroje energie.

Přesně tyto předpoklady splňuje ideálně navržený energetický gel od společnosti Nutrend s názvem CARBOSNACK. Zdroje energie představují převážně glukózu (dextrózu), ale také maltodextrin s krátkými glukózovými řetězci. Mezi stimulačními látkami jsou zde zastoupeni Taurin a L-glycin. Mezi novinkami se objevuje i varianta se silnější stimulací, která byla doplněna o dávku kofeinu. Tuto je možno použít v pokročilejší fázi závodu. Kofeinová varianta je na rozdíl od ostatních červeně odlišena a vyrábí se v příchuti „cola“. Pokud se tedy ocitnete po delší jízdě, běhu, nebo jiné formě sportovní aktivity před překážkou typu vysoký kopec, tak už jistě víte po čem sáhnout.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena