Kolo pro život 2016 Orlík Tour Kooperativy

Kolo pro život 2016 Orlík Tour Kooperativy

Jaroslav Kulhavý a Jitka Škarnitzlová si vezou vítězství od vody Orlické přehrady. První červnovou sobotu hostil areál na Vystrkově v těsné blízkosti Orlické přehrady pátý díl seriálu Kolo pro život.

Tenhle nádherný závod je výjimečný svou diváckou kulisou v zázemí závodu, zasazením celé trasy do kopců obklopujících vodní nádrž Orlické přehrady a především tím, že se jede na dvě kola, což ocení hlavně diváci, kteří si hlasité povzbuzování, tleskání a troubení na nejrůznější foukačky užijí mnohem více než kdekoliv jinde. Hlavní trasu na 57 km s přehledem vyhrál Jaroslav Kulhavý (Specialized Racing) a Jitka Škarnitzlová (Česká spořitelna Accolade). Celkem si Orlík Tour Kooperativy přijelo užít téměř 1500 závodníků, z toho 360 dětí.

Hlavní hvězda závodu, olympionik Jaroslav Kulhavý nenechal nikoho na pochybách, kdo je u nás nejlepší biker. Na těžké, technicky náročné trati s kořenovými pasážemi, navíc ztížené kluzkým blátem, o celkové délce 57 km, určoval od startu tempo závodu. „Zhruba na pátém kilometru už jsme jeli ve třech. Já, Maty (Matouš Ulman) a Bouda (Pavel Boudný). Jel jsem přesně to, co jsme podle watů potřeboval. Trať jsem si předem neprojížděl a ani jsem si ji moc, kromě typického průjezdu pláže, nepamatoval z mých dřívějších startů. Ale neměl jsem s tím problémy. Matouš občas dělal tempo, Bouda moc nestíhal. Matymu jsem odjížděl ve sjezdech a v tom posledním před cílem jsem si na něho udělal menší náskok, který mi stačil udržovat až do cíle. Rozhodně jednoduchý závod to ale nebyl, jak by se zdálo. Perfektně mi zapadl do mého tréninkového plánu. Po komplikacích se zlomenou rukou nabírám formu a cítím se výborně. Proti upravenému tréninkovému plánu jsem tak o týden, deset dní v předstihu. Jsem zase o level výše. Cítím, že to jde tím správným směrem," zakončil naše povídání Jarda Kulhavý. Druhý Matouš Ulman (Česká spořitelna – Accolade) byl v cíli trochu zklamaný. „V posledním sjezdu mi Jarda více cuknul. Já jsem se tam musel vyhýbat lidem z céčka, a pak už ho nešlo dojet." Třetí v cíli, jeho stájový kolega, Pavel Boudný dnes neměl svůj den: „Jsem po nemoci, nešlo to…" Mezi ženami na hlavní trati 57 km vyhrála celkem s přehledem Jitka Škarnitzlová (Česká spořitelna - Accolade) před Pavlou Havlíkovou (KC Kooperativa SG Jablonec n.N.) a Janou Pichlíkovou (Erste Premier Petr Čech MTB). Jitka svoje vítězství okomentovala: „Mám velkou radost, Orlík mi vyšel na výbornou. Forma se mi zlepšuje, cítila jsem to už na posledním svěťáku ve Francii a dnes se to potvrdilo.“

Po bahenních lázních přijíždějí do cíle všichni špinaví, s kolem, které je obalené blátem a v oblečení, které má po dvou a více hodinách u všech dost podobnou barvu. Servis, který je na každém závodě KPŽ připraven, tak uvítá bez výjimky každý. Teď ještě doplnit energii klasicky na stánku Nutrendu a zábava v krásném prostředí může pokračovat, třeba na vyhlašování vítězů všech kategorií. Ať už byla předpověď počasí jakákoliv, ať vyšla či nikoliv, bylo krásně, teplo, slunečno, což jenom podpořilo dobrou náladu a krásně prožitý den s Kolem pro život.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena