Lukáš Bauer je ve formě!

Lukáš Bauer je ve formě!

Druhý nejlepší výsledek ve Světovém poháru letošní sezóny zaznamenal běžec na lyžích a člen NUTREND Teamu Lukáš Bauer, když v norském Oslu dojel osmý v závodě na 50km klasicky s hromadným startem. Z vítězství se na legendárním Holmenkollenu radoval Švéd Richardsson.

První poolympijský start ve Světovém poháru vyšel Lukáši Bauerovi náramně. Česká jednička si od začátku zkušeně hlídala čelo závodu, na šestnáctém kilometru se dokonce vydala na sólový únik a roztrhala početný peloton. Až do třicátého kilometru se pak Lukáš Bauer stále držel na dosah medailovým pozicím, pak ale trojice Legkov, Sundby a Richardsson nasadila vražedné tempo a své soupeře nevybíravě odpárala. „Celý ten závod byl dobrý, až po nějakém čtvrtém kole mi začali ujíždět. Pak už jsem se soustředil jen na to, abych nějak dobře dojel do cíle, protože mi bylo jasné, že s nimi už moc dlouho nevydržím,“ popisoval Bauer, který se po celý závod držel jasného cíle. „Chtěl jsem sesbírat co nejvíc bodů, proto jsem ve třetím kole neměnil lyže jako ostatní. Jelo mi to pořád dobře, i když už míň stoupalo. Zase jsem si ale dojel pro vítězství na prémii, což je nějakých patnáct bodů, takže naprostá spokojenost. Ale byl to samozřejmě boj.“

V průběžném pořadí Světového poháru se Bauer posunul na 28. příčku. Konečné hodnocení chce ale ještě vylepšit. „Nakopnutý k závodění jsem už od začátku olympiády a jakmile je možnost, chci startovat. Cílem pro závěr sezóny je tedy vyhrabat se co možná nejvýš na tom závěrečném žebříčku. Letos jsem všechno obětoval olympiádě a teď se musím snažit, aby ta relativně ostuda, oproti tomu, na co jsem v konečném hodnocení zvyklý, byla nakonec co nejmenší,“ řekl Lukáš směrem k finále Světového poháru.

I tam opět zabodoval. Ve skiatlonu na 30 km (2 x 15) dojel jako desátý. "Závod byl hodně těžký. Výsledkově sice super, ale na klasice jsem s tím dost bojoval, zejména ve druhé půlce," prozradil Lukáš.

V posledním závodu SP, ve stíhačce na 15 km volně, se Bauer umístil na 13.místě a celkově je tedy v hodnocení SP na krásném 21. místě. Gratulujeme!

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena