MEGAVALANCHE aneb zážitek na celý život!

MEGAVALANCHE aneb zážitek na celý život!

Megavalanche je extrémní hromadný závod na horských kolech, kdy v hlavním závodě jede závodník okolo 1 hodiny z kopce dolů společně s dalšími 300 závodníky. I letošní ročník se jel za podpory společnosti NUTREND. Celkově se závodu účastní kolem 2000 jezdců z celého světa, začíná se na ledovci v teplotách kolem 0 a po zdolání 2500 výškových metrů dorazíte do údolí, kde jsou teploty o 20 stupňů vyšší. Cestou se srážíte s dalšími soupeři, strkáte do sebe na skalách, kamenech, mezi stromy a častokrát i ve velkých rychlostech. Nad vámi krouží vrtulník, který vše natáčí.

Někdy to může být opravdu extrémně obtížné, jako například letošní rok. Když počasí nepřeje, je to boj o to větší. Tento ročník neustále pršelo a trať to pořádně schytala. Sice na závod vyšlo slunce, ale to bylo ještě horší. Bláto ztuhlo a uprostřed tratě nastalo to, co nikdo nečekal. Kola se začala obalovat blátem tak, že se netočilo ani přední, ani zadní kolo, hmotnost kola vzrostla 2-3 násobně a dostavila se totální bezmoc. Jet nešlo, tlačit kolo taky ne a nést kolo člověk vydržel asi 20m, potom padl vyčerpáním… Nejlepším Čechem se nakonec stal Kamil Tatarkovič (40. místo) a těsně za ním dojel Pavel Čep (42. místo). V ženské kategorii se nejlépe umístila Lucie Bohuslavová na 23. místě a těsně za ní při své premiéře dojela Jana Horáková na 24. místě. Jana je bývalá mistryně světa ve fourcrosse a olympionička z Pekingu 2008 v BMX (Commencal FDF Team).

"Myšlenku Megavalanche jsem měla dlouho. Závod se mi líbil. Když mám konečně celoodpružené kolo a neměla jsem povinnost závodu, tak jsem myšlenku zrealizovala. Navíc jsem jela s Kamilem Tatarkovičem, který má spoustu zkušeností a na Megavalanche již byl. Před Megavalanche jsme jeli ještě na pár dnů do Verbier zajezdit si v místním bikeparku. Bohužel jsem do Švýcarska přijela nemocná. Takže jsem před Megou na kole vůbec neseděla a spíše ležela v posteli.

Měla jsem smůlu, že jsem zažila ročník, kdy nevyšlo počasí. Hodinu se plácat v bahně, kdy člověk nic nevidí a připadá si, že na kole nikdy neseděl - to opravdu není o co stát. Na Megu se chci vrátit a zažít ji za sucha. To musí být jiný level," je přesvědčená Jana.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena