NUTREND racing bojoval v rakouském Rechbergu

NUTREND racing bojoval v rakouském Rechbergu

Třetí závod českého šampionátu v závodech do vrchu, který byl zároveň součástí mistrovství Evropy, se konal poslední dubnový víkend v jižním Rakousku. Mezi elitou tohoto tradičního podniku nechyběla ani čtveřice zástupců týmu NUTREND racing, který nastoupil do závodu v plné sestavě s úmyslem bojovat především o body do českého šampionátu.

Ladné křivky dvojice sportovních prototypů pod vedením Jana Čermáka a Jiřího Svobody, špičková technika v podobě formule 3000 - Lola B02 s níž je spjat jezdec Václav Janík, a samozřejmě jeden z nejvýkonnějších strojů startovního pole - BMW M3 GTR pilotovaný Karlem Hubáčkem, a to vše v typických barvách NUTREND rating, poutalo v závodním depu náležitou pozornost diváků. Jezdci týmu ale museli kromě rozdávání podpisů a plakátů fanouškům hledat správnou cestu k optimálnímu nastavení podvozku. Rakouská trať totiž patří k těm nejhorším s ohledem na kvalitu povrchu. Situaci neulehčovalo ani počasí a proměnlivé klima během sobotních tréninků přidělávalo práci mechanikům. Dešťové přeháňky však naštěstí trápily účastníky rechbergského závodu pouze v sobotu, nedělní program už jezdci zvládli za ideálních podmínek bez vody na trati.

Po závodě byl z reprezentantů NUTREND Racing ve výsledkové listině nejvýš Václav Janík. Nejen v nejrychlejší kategorii pro sportovní prototypy a závodní speciály, ale i v celkovém pořadí závodu dosáhl na pátou absolutní příčku. Dobrý výsledek v silné konkurenci Václav Janík navíc podpořil konečnou druhou příčkou v hodnocení českého mistrovství, která mu přinesla posun do čela průběžné tabulky domácího šampionátu. „Mrzí mě, že jsem o tomto víkendu zaostal za loňskými časy, ale byl to asi problém všech mých soupeřů, protože ti vyjma vítězného Faggioliho dopadli podobně. Ziskem druhého místa jsem se ovšem posunul do vedení domácího šampionátu, což je určitě pozitivní a s výsledkem tedy musím být spokojený. Vedoucí pozici budu chtít udržet i po dalším závodním víkendu, který nás čeká v Náměšti nad Oslavou, kde nebudeme chybět,“ rekapituloval a plánoval v cíli rakouského závodu Václav Janík. Jan Čermák dosáhl při premiéře v Rakousku na dvojité třetí místo. Bronzový byl jak v rámci dvoulitrové třídy mezi jezdci mistrovství Evropy, tak v absolutním hodnocení skupiny E2-SC v mistrovství ČR. Jiří Svoboda skončil v obou uvedených hodnoceních těsně za ním na čtvrté příčce.

NUTREND racing má nyní necelý týden na přípravu před dalším závodním víkendem v Náměšti nad Oslavou. Tam bude pokračovat Mezinárodní mistrovství České republiky dvojzávodem na tradiční trati kolem náměšťského zámku. Divácky velmi oblíbená trať Václavu Janíkovi svědčí, loni zde dokázal v obou závodech zvítězit. Do Náměště pojede jako vedoucí jezdec průběžného hodnocení šampionátu a obhajoba loňského výsledku pro něho bude jednoznačným cílem. Za NUTREND racing bude v Náměšti startovat i Jiří Svoboda a společně s nimi se představí i letošní premiéra junior cupu prostřednictvím čtveřice vozů VW Polo…

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena