NUTREND Racing testoval na Euroringu

NUTREND Racing testoval na Euroringu

Poblíž maďarské metropole jste v minulých dnech mohli zahlédnout závodní stroje týmu NUTREND Racing. Probíhalo zde totiž náročné testování vozů.

Stejně jako v loňském roce padla volba na technický okruh Euroring, kde jsou většinu roku dobré povětrnostní podmínky. Loňské zkušenosti z tohoto testovacího okruhu navíc podpořily možnost srovnání nových úprav na vozech. Velká porce ostrých kilometrů dala místo pro vyzkoušení různých nastavení podvozku a aerodynamických prvků. „Závod do vrchu není ideálním místem pro ladění závodní techniky. Na nějaké pokusy s nastavením není prostor. Většinou se čerpá ze zkušeností z předešlých let a do setupu vozu se sahá jen pro nepatrné změny. Testování na okruhu s vhodným profilem naopak poskytuje možnost vyzkoušet a hlavně porovnat větší zásahy do nastavení, z nichž následně můžeme čerpat přímo na závodech,“ informoval o přínosu předsezónního testu Václav Janík.

Zvýšené soustředění pro jízdu a fyzická námaha při pilotování závodního vozu s sebou nese požadavky i na samotného jezdce. Zimní přestávku tedy členové Nutrend racing vyplnili i osobní přípravou. Za podpory hlavního partnera - společnosti Nutrend, podstoupili návštěvu u specialisty, kde jim byl stanoven individuální tréninkový program s využitím přípravků Nutrend. Úspěšnost své fyzické přípravy pak potvrdili během třídenního testu v Maďarsku.

Na Euroringu se premiérově za NUTREND Racing představil Jan Čermák, který si poprvé vyzkoušel dvoumístný sportovní prototyp Norma M20FC Mugen. „Usednout do otevřeného vozu byl vždy můj cíl. Norma je krásné, rychlé a především funkční auto. Moje dosavadní zkušenosti jsou zejména z cestovních vozů, ale už teď vím, že si s Normou budu rozumět. Test proběhl bez problému, vyzkoušeli jsme několik věcí a já jsem se snažil s vozem co nejvíce sžít, tak abych se při svém prvním startu na rakouském Rechbergu soustředil na svoji jízdu a ne na ovládání. Pozitivně hodnotím i profesionální přístup celého týmu.“

Ve skupině sportovních prototypů bude pokračovat v kokpitu dvoulitrové Normy Jiří Svoboda. V loňském roce se především učil pracovat s rychlostí svého speciálu a hledal optimální nastavení pro podvozek. Letos už bude patřit k favoritům v okruhu své objemové třídy, když bude opět startovat v barvách NUTREND Racing v rámci českého šampionátu i evropského poháru FIA. I Jiří si v Maďarsku připsal první letošní kilometry v závodním voze a ověřil si připravenost své Normy pro sezónu 2014. Jeho první ostrý start s cílem získat mistrovské body bude na Brněnském draku již tento víkend, kde bude na programu hned dvojí možnost porovnat se soupeři. Stejný prostor dostane i Václav Janík, jehož Lola v barvách NUTREND Racing bude bojovat především v absolutním hodnocení obou vypsaných závodů: „Vypadá to, že letos konečně nebude na brněnském automotodromu ležet sníh a Brněnský drak bude uspořádán. Jsem rád, že se nám vydařil test, že technika fungovala a my můžeme s celým týmem vyrazit do sezóny 2014 v plné síle. NUTREND Racing bude letos opět usilovat o co nejlepší výsledky v rámci mistrovství republiky a pro mě bude cílem zisk absolutního mistra. Budu ale muset překonat silnou konkurenci, která jistě v zimě pilně chystala vylepšení svých strojů. Ale ani mechanici NUTREND Racing nezaháleli a moje Lola bude letos opět o něco rychlejší. Tak uvidíme, jak se nám povedou dva brněnské závody a vstup do nové sezóny.“

NUTREND Racing tedy zve všechny fanoušky na úvodní závodní neděli na Masarykův okruh, kde 30. března zahájí vrchaři svoji sezónu. Rok 2014 slibuje silnou konkurenci - jak v souboji mezi absolutně nejrychlejšími, tak mezi prototypy i v nejrychlejších cestovních vozech v úpravě skupiny siluet. Neváhejte a přijeďte podpořit táým NUTREND Racing.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena