NUTREND RACING v nové sezóně

NUTREND RACING v nové sezóně

S jarem tradičně přichází nová motoristická sezóna a start národních či evropských šampionátů. Svoje úvodní podniky očekávají i vrchaři - jezdci automobilových závodů do vrchu.

Navázat na úspěchy z předešlých sezón ve vrchařské disciplíně chce i šternberský závodní tým Nutrend Racing, pod jehož hlavičkou startují: evropský šampion z roku 2009 v kategorii cestovních vozů a několikanásobný držitel trofejí FIA Václav Janík, čím dál více rychlejší Jiří Svoboda a Karel Hubáček startující s jedním z nejvýkonnějších BMW M5 v ČR.

Po velmi úspěšné vrchařské sezóně 2013, kdy závodní tým Nutrend Racing obhájil prvenství v šampionátu evropském poháru FIA Challenge 2013 a druhé místo v absolutním hodnocení českého mistrovství v závodech automobilů do vrchu 2013, následovala druhá neméně podstatná část závodního života - zimní přestávka. Období čtyř zimních měsíců dává prostor pro rekapitulaci uplynulé sezóny a samozřejmě i místo k práci na přípravě závodních strojů pro sezónu nadcházející.

"Letos opět rozšiřujeme náš tým o dalšího pilota. Během zimní přestávky jsme pořídili nádherný spider (sportovní prototyp) Norma M20FC, jenž je osazen dvoulitrovým motorem Honda v úpravě Mugen. Tento vůz je určen pro klienty a během sezóny v něm uvidíte vícero jmen. Jednou z hlavních postav, která bude s tímto divácky velmi atraktivním strojem bojovat o vavříny, bude talentovaný Jan Čermák, který dostal pro letošní rok podporu od Nutrend Racing a objeví se s tímto vozem na startu domácího šampionátu," představil krátce novou tvář u "Nutrenďáků" šéf týmu Václav Janík.

"Já sám budu opět pokračovat s monopostem F3000 Lola v nově uspořádaném šampionátu FIA International Hill Climb Cup, kde budu startovat v kategorii pro závodní speciály. Z kokpitu formule vstoupím do sezóny již popáté a letos bych chtěl samozřejmě navázat na loňský a předloňský triumf v evropském poháru. Plány mám samozřejmě i v domácím šampionátu a snad dokážeme lépe konkurovat sportovnímu prototypu Miloše Beneše, kterého jsme jako jediného nepokořili v loňském ročníku českého mistrovství. V průběhu sezóny bych také rád vyzkoušel sedačku prototypu, ať už na kopcích nebo okruhu, to by mohla být další výzva pro moji jezdeckou kariéru. Letos ale ještě usednu do osvědčené Loly, která by měla být po zimní pauze opět o něco rychlejší. Mimo obhajoby svých loňských úspěchů budu chtít posunout své vlastní výkony", doplnil Janík své letošní plány.

Svůj prostor dostane při testu i Jiří Svoboda, který bude opět startovat s dvoumístným prototypem Norma. Jeho loňské dílčí úspěchy mezi spidery s dvoulitrovými motory slibují, že letos bude Jiří vidět na předních příčkách ve své třídě. I on se na letošní sezónu nesmírně těší. Jeho práce začne už na testovacím okruhu Euroring, kde bude srovnávat vlastnosti dvou prototypů Norma, které pojedou v letošním roce v barvách Nutrend Racing. Samozřejmě, že se těší i na týmový souboj s Janem Čermákem a jako znalý by rád předával zkušenosti svému novému kolegovi. Jeho prioritou bude letos, stejně jako v případě Václava Janíka, FIA Cup, kde bude premiérově startovat jako český reprezentant.

Jezdecký program tedy odstartuje týmovým testem v Maďarsku. První ostré kilometry a mistrovské body budou na Nutrend Racing čekat na brněnském automotodromu, kde odstartuje český šampionát o posledním březnovém víkendu.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Hotový pre-workout nápoj,

který vás nastartuje!

Ochutnat
Hotový pre-workout nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena