NUTREND Racing ve Slovinsku

NUTREND Racing ve Slovinsku

FIA International Hill Climb Cup završil sedmým závodem ve Slovinsku svoji první polovinu letošního programu. Pro Nutrend Czech National Team je evropský pohár v roce 2014 prioritním šampionátem a tak pochopitelně nemohl šternberský tým na jihu Slovinska chybět.

“Nutrenďácké“ dvojici, Jiřímu Svobodovi a Václavu Janíkovi, nestihly ani vystydnout motory jejich speciálů po minulém závodě v italském Lo Spino a už opět byly v provozu - ve vysokých otáčkách na 4,3 kilometrů dlouhé trati v Gorjanci.

Václav Janík se v sobotu za volantem své Loly příliš nebavil. Z původních třech tréninkových jízd totiž absolvoval jen dvě. Příčina byla ve stávkujícím snímači otáček motoru: „Budu doufat, že zvládneme závod dokončit i s tímto handicapem. Sobotní tréninky patřily zaslouženě Jirkovi, dlouhá ‚šňůra‘ závodů mu prospěla. Je rozjetý z Itálie a to jde hodně znát. Bylo by skvělé udržet naše pozice i v zítřejším závodě,“ přál si Václav Janík.

Úspěšně absolvovat závod znamenalo pro Nutrend Racing pokořit celkem třikrát závodní trať v Gorjanci. Dráha je totiž kratší pěti kilometrů a tak byl závod hodnocen dle součtu třech jízd. Jiří Svoboda hned v té úvodní zamířil k času pod 1:45 a tím dosáhl nejen posunu vlastního maxima, ale i průběžné vedoucí pozice. Z té ho nesesadil ani Marietto Nalon či Laszlo Szasz, jenž využívají formulí s třílitrovým motorem. Podařilo se to až poslednímu muži na trati, Václavu Janíkovi, a tak bylo pořadí po úvodní jízdě Janík, Svoboda a Petr Trnka. Pro Nutrend Racing náramně vydařený začátek nedělního programu. Mírné obavy se vznášely nad výdrží nevyzpytatelného snímače otáček. Ten naštěstí splnil svoji funkci i ve druhém výstupu dne, kde oba jezdci v barvách Nutrendu dokázali udržet pozice na čele závodu.

Že se v Gorjanci závodilo do posledního měřeného metru, potvrdily časy ze třetí jízdy. Oba jezdci Nutrendu předvedli početnému diváckému osazenstvu v okolí tratě nejlepší letošní výkony na slovinské trati. Jiří Svoboda i po závěrečné jízdě dokázal udržet náskok na Szasze a se svým osobním rekordem 1:44,13 se loučil s letošním ročníkem závodu: „Skvělý víkend. Podařilo se vše, co se dalo. Norma fungovala skvěle a spokojený jsem i se svým výkonem. Oproti loňsku se mi podařilo výrazně zrychlit a také jsem pokořil velmi rychlého Szasze. Druhé místo je maximem v dnešním závodu a náležitě si ho cením.“

K radosti celého týmu přispěl i výsledek Václava Janíka. Jízdou 1:41,8 zaznamenal rovněž osobní maximum a pochopitelně i druhý triumf v historii tohoto závodu. „Skvělé. Máme první dvě místa v závodu a oba s Jirkou vedeme naše skupiny. Není být z čeho zklamaný. Závod na rychlé trati v Gorjanci nám vyšel na jedničku i díky tomu, že to zběsilé tempo vydržel i zlobivý snímač otáček mého motoru. Ze Slovinska opět vezeme maximální počet bodů do evropského poháru, což byl cíl.“

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena