Pečujte o své zatěžované klouby

Pečujte o své zatěžované klouby

Dopřejte řádnou péči svým kloubům zatěžovaným pravidelnou aktivitou. Kloubní výživa je sportovci často vyhledávaným produktem pro podporu pohybového aparátu a velká řada z nich již obsahuje i vitamín C, který přispívá k tvorbě kolagenu.

Prevence je základ!
Jakákoliv fyzická aktivita s sebou přináší velké zatěžování nejen pohybového, ale i opěrného aparátu (kosti, klouby, vazy, šlachy apod.). Čím je člověk mladší, tím méně si uvědomuje, jak by měl vhodně o své tělo pečovat. Na stranu druhou, čím je člověk starší, tím hůře se ona „péče“ provádí. Proto je velice důležité najít kompromis a nečekat, až se s přibývajícími léty objeví první náznaky bolesti a opotřebení kloubů, protože pak již může být na jakoukoliv prevenci pozdě. Uvědomte si, že léčba či v nejhorším případě operace jsou vždy časově i finančně mnohem náročnější než sama prevence.

Mnoho lidí si myslí, že když budou pravidelně používat kloubní výživu, tak je to zachrání a mohou si tak se svým tělem dělat, co chtějí. To bohužel není pravda – kvalitní kloubní výživa je výborným pomocníkem, ale pokud trpíte nadváhou, jíte „nezdravou“ stravu a pohybu se věnujete jen zřídka kdy, tak vás pouze použití produktů nespasí. Jak nedostatek pohybu, tak na druhé straně přemrštěné tréninkové dávky či jednorázové extrémní výlety vám spíše uškodí, než by pomohly. Jak se říká, všeho moc škodí. Zátěž by měla být vždy dávkovaná s rozmyslem. V tréninkovém týdnu nezapomínejte zařadit i den odpočinku.

I když vás klouby nebolí, zařaďte jednou ročně preventivní kůrů
Pokud i vy patříte mezi milovníky pohybu, pravidelně sportujete a čas od času si dáte řádně do těla, mějte na paměti, že štěstí přeje připraveným. Proto vám doporučujeme minimálně 1x ročně zařadit „preventivní“ kůru, která dodá zatěžovaným kloubům správnou výživu.

A kdy je vhodné tuto preventivní kůru zařadit?
Kdy jindy než po období zátěže, tzn. v závěru např. letní cyklistické, běžecké či jiné sezony. Dále můžete „preventivní kůru“ zařadit i před obdobím s intenzivní zátěží – např. jedete-li na náročnou sportovní dovolenou, tak měsíc předem je ideální doba na předzásobení organismu.

Kde všude se pojivová tkáň nachází?
Jednoduše řečeno, pojivová tkáň neboli pojivo se nachází na mnoha místech v lidském těle. Tvoří strukturu šlach, chrupavek, kostí, cév, kůže, ale také i rohovku oka apod. Pojivová tkán je tvořena především tzv. vláknitými proteiny neboli kolagenem, elastinem a složitými proteoglykany.

Existují látky, které by měla kloubní výživa obsahovat?
Víme už, kde jsou pojivové tkáně, a proto je také dobré zmínit, že existují i látky, které, ač nejsou jejich účinky podpořené schválenými studiemi, tak jsou lidmi s oblibou vyhledávané pro podporu pohybového aparátu. Těmito látkami je glukosami sulfát, chondroitin sulfát nebo methylsulfonylmethan. Všechny tyto látky jsou tělu vlastní a hrají důležitou roli ve struktuře pojivových tkáních. Protože všechny účinné látky tělo potřebuje zabudovat do své struktury, je potřeba FLEXIT GOLD DRINK užívat dlouhodoběji. A tak nečekejte zlepšení po prvním týdnu, doporučená minimální doba používání je 1 měsíc. Záleží ovšem na vašich obtížích a na stavu poškození.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena