Petr Vabroušek porazil 7 kontinentů za 7 dní v 7 maratonech

Petr Vabroušek porazil 7 kontinentů za 7 dní v 7 maratonech

Je to mimozemšťan, tvrdí o něm stovky lidí a není se co divit. Petr Vabroušek preferuje extrémní závody a jeden z nich má za sebou. Za 7 dní absolvoval 7 maratonů na 7 kontinentech. Běžel 295,4 km, v letadle strávil 59 hodin a procestoval 38 000 km. To všechno ve druhém nejlepším čase. Jak mu k jeho úspěchu pomohly naše produkty a jak je kombinoval?

„pekelné to bylo hlavně v kombinaci se změnou klimatu od -32°C do +34°C“

Co bylo na celém závodě nejtěžší, samotné maratony nebo přejezdy mezi kontinenty?
To se u tohoto závodu těžko odděluje. Odběhnout 7 maratonů v 7 dnech po sobě by nebylo až tak náročné samo o sobě. Pekelné to bylo hlavně v kombinaci se změnou klimatu od -32°C do +34°C, časovým posunem směrem na východ, který zkracoval každý den o 2-4 hodiny, absencí kvalitní regenerace a spánku, časem stráveným v letištních halách v různých frontách, ne zrovna optimálním složením a načasováním jídel v letadle…

Které suplementy byly pro tebe nejdůležitější? Jak si je kombinoval, abys zvládl takovou zátěž?
Využil jsem opravdu pestrou škálu suplementů od jednotlivých aminokyselin před startem až po závěrečný REGENER v cíli každého maratonu. Nejdůležitější byl asi můj oblíbený ENDUROSNACK, na který jsem odběhl všechny maratony bez sebemenších problémů se žaludkem nebo energetické krize.

Popiš nám tvůj jeden den na Challenge v souvislosti s produkty. Od rána do večera.
Typický den úplně neexistoval, protože jeho průběh a délku diktovaly hlavně měnící se délky přeletů mezi kontinenty. Obvykle jsme byli vzbuzeni z “leteckého” polospánku zhruba 2 hodiny před přistáním a podávala se snídaně. Neměla zrovna ideální předzávodní složení, ale do startu v tu chvíli zbývaly zhruba ještě 4 hodiny, takže jsme ji z větší části vždy snědli. Ještě před ní jsem si nalačno dal 4 kapsle BCAA ENDURO, jeden L-CARNITIN a jeden ANTICRAMP. Společně se snídaní jsem zapil dvě kapsle OMEGA 3 a hned po ní kapsli Orenzymu na trávení. Během průchodu letištěm, zhruba hodinu před startem jsem ještě přidal 1-2 porce kaše B4 a půl hodiny před startem pak další 4 kapsle BCAA, 2 kapsle BETA ALANINU, 1 kapsli L-CARNITINU a GUTAR. V průběhu maratonu jsem pil do vlastních lahví připravený ISODRINX a každých 30-40 minut jsem zapil jeden ENDUROSNACK (v horkých závodech doplněný o kapsli ANTICRAMP). Hned po doběhnutí do cíle to byl bidon REGENERU. Během přesunu na letiště pak zhruba každou hodinu malou svačinku (ovoce, 1-2 RAW SEED TYČINKY, velkou JUST FRUIT SPORT nebo 2-3 De Nuts tyčinky. Večer před snahou o usnutí na palubě letadla ještě 4x BCAA ENDURO, L-CARNITIN, 4 kapsle L-GLUTAMINU a MAGNESLIFE.

Byla možnost používat suplementy během závodu? Měl si je sebou nebo ti je někdo podával?
Většinou to byly okruhové trati, takže jsme na stolku mohli mít připraveno vlastní občerstvení. Místní pořadatelé nabízeli i vlastní alternativu, ale já jsem se spoléhal na své opakovaně odzkoušené produkty.

Je o tobě známo, že s našimi produkty experimentuješ. Máš nějaký nezvyklý tip pro fanoušky při zátěži nebo běžné aktivitě?
Experimentovat je vždy lepší v průběhu tréninků. Zejména těch těžších a delších. Vyzkoušejte opakovaně pestrou škálu produktů a dělejte si poznámky, co vám kdy sedlo a co ne. Testujte i v různých klimatech. To co sedne v zimě, nemusí dokonale vyhovovat v horkém létě. Obecně lze snést větší koncentraci sacharidů v nápojích v zimě, než v létě. Když už máte jasno o tom, co vám nejlépe sedí, naplánujte si, jak se k tomu během závodu dostat (třeba běžecký kompresní opasek od SLS3).

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena