Petr Vabroušek vybojoval 3. místo na  Ultraman World Championships

Petr Vabroušek vybojoval 3. místo na Ultraman World Championships

Skvělá zpráva přišla z Havaje, kde (celkem čerstvý 45. letý) Petr Vabroušek získal po tvrdém boji 3. místo na prestižním světovém šampionátu v extrémní odnoži triatlonu Ultraman. Je to neuvěřitelné, co Petr dokázal.

Jako první z Nutrend teamu vyzkoušel v pořádném zápřahu NOVÝ ENDUROSNACK GEL a je vidět, že náš produkt v testu obstál. Petr Vabroušek byl u zrodu prvního gelu, který jsme kdy začali prodávat, a samozřejmě se účastnil vývoje toho nejnovějšího. Těšte se na jednu novinku za druhou.

Přečtěte si den po dni, jak se Petrovi dařilo přímo z jeho Facebooku:

24. listopad v 8:00
DEN PRVNÍ: 3. místo, 7:30:42. Díky úplňku byl letos silnější odliv, proti kterému jsme v závěru plavali a tomu odpovídaly i časy. Ve snaze tomu trochu uniknout jsme s lodivodem trochu kličkovali a naplaval jsem skoro 11km, ale moc se to nepodařilo a i když jsem v závěru „udělal“ 4 soupeře, tak jsem z vody šel až jako 6. (3:13) s téměř půlhodinovou ztrátou na vedoucí duo. V průběhu cyklistiky se mi podařilo dostat na 3. příčku, ale k vedoucí dvojici jsem se moc nepřiblížil. Do druhého dne (276km na kole s 5500m převýšení) tak půjdu se ztrátou 37 minut na držitele nejlepšího Ultraman času Richarda Thompsona z Austrálie a 30 minut na vítěze MS z loňska Jihoafričana Roba Graye. 19 minut za mnou je loňský vítěz Ultraman Florida a výborný cyklista Kanaďan David Heinish. Ještě to bude bolet ;-) Velký dík patří mimo můj lokální support team také Míšovu (po dnešku je průběžně 10.) supportu - Honzovi Šimonovi a Věrce Bláhové, kteří se o mě starají jak o vlastního!

25. listopad v 8:12
DEN DRUHÝ: 2. místo, 8:28:04. První hodinu po tradiční Ironmanské trase jsme proletěli v mírném protivětru průměrem přes 39km/h a vepředu jsme v tu chvíli zůstali už jen v pěti. Poté začalo peklo v podobě stoupání od moře do výšky přes 2000mnm, ve kterém jsem zkusil nastoupit a vypracoval jsem si na čele postupně téměř tříminutový náskok. Nicméně ve sjezdu do Hila (40km asi za 40 minut) se na mě znovu dotáhli dva největší soupeři a po 130km jsem musel útočit znovu. Totéž zkoušeli i soupeři a v posledním stoupání s převýšením 800m měl nakonec nejvíce sil Australan Richard Thompson, který si tak upevnil před zítřejším 85km během vedení. Na druhého Roba Gray jsem dnes stáhl 6 minut a na čtvrtého Davida Heinishe jsem naopak 19 minut přidal. Michal Šubrt drží skvělé 10. místo na 8. mu chybí jen minuta! Zítra to mezi rozpálenými lávovými poli ještě bude boj :)

26. listopad v 8:33
DEN TŘETÍ: 3. místo, 23:32:00. Poté, co včerejší krutá cyklistika na nové trati mezi sopkami vyřadila pro nesplnění limitu hned 14 startujících, nás do mírného deště vystartovalo už jen 25. Déšť bohužel vydržel jen pár minut a po východu slunce se rozpoutala ta pravá havajská grilovačka bez mráčku a s teplotami až 37°C, takže žádné rekordy ani dnes nehrozily :) Hlavním cílem bylo udržet bronzovou pozici a zkusit zaútočit na druhého Roba Graye. Hned po startu se utrhl David Hainish a začal stahovat můj náskok, já jsem se naopak vzdálil Grayovi. Na metě maratonu se na mě ale zpět dotáhl a až do cíle jsme se už hlídali. Současně jsem si hlídal odstupy na Hainishe, a tak se žádný posun v top 4 už dnes neudál. Byl to ale neskutečný očistec. Maraton jsem si tady při IRONMAN World Championship protrpěl už patnáctkrát, ale dvakrát za sebou až dnes :) Michal Šubrt s mohutnou podporou svého týmu bojoval o udržení v top 10, ale nakonec mu to o jednu příčku nevyšlo. Velký dík patří i mému týmu složenému z místních Ironmanů!

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena