Posílení imunity

Posílení imunity

Ochranu organismu nám zajišťuje náš imunitní systém. Ten neustále chrání tělo před choroboplodnými zárodky, ale i neživými cizorodými částicemi. Tímto práce imunitního systému nekončí, také musí odstraňovat odumřelé buňky našeho těla a zasahuje i proti nádorovým buňkám.

Náš imunitní systém je ovlivněn několika předpoklady. Jedním předpokladem je genetika, která představuje vrozené předpoklady obranyschopnosti organismu. Druhým předpokladem je adaptace imunitního systému, která je ovlivňovaná v závislosti na tom, s jakými nemocemi, faktory nebo prostředím se jedinec během svého života setkal.

Oslabení imunitního systému vede k častějším onemocněním a pomalejšímu uzdravování. Lidé trpící oslabenou imunitou mají sklony také k častým infekcím, onemocnění se jim vracejí a jsou vždy vleklá. Jedinci s oslabenou imunitou by se v každém případě měli zdravě stravovat a snažit se o příjem plnohodnotné stravy, protože špatná životospráva by mohla vést ke zhoršení jejich zdravotního stavu.

Faktory ovlivňující činnost imunitního systému:

  • narušení buněk kůže či sliznic

  • nadměrné fyzická či psychická zátěž

  • nedostatek živin či látek posilujících imunitu (vitamíny, minerály)

  • nedostatek pohybu

  • nedostatek spánku

  • nedoléčená onemocnění

Právě se blíží období, kdy bývá naše imunita pravidelně oslabována a hrozí častější onemocnění. Je tomu tak z toho důvodu, že se snižují venkovní teploty a také nám ubývá slunečního světla, což se může částečně podílet na naší psychice. Skvělým doplňkem do těchto dnů je produkt Multivitamin Compressed Caps od společnosti Nutrend. Jeho využití ocení zejména lidé, kteří jsou pracovně vytíženi natolik, že nestihnou během dne přijímat ve stravě ovoce a zeleninu v dostatečném množství.

Mezi vitamíny podílející se na podpoře imunity se řadí například Vitamín C. Společnost Nutrend dodává na trh jeho účinnou formu obohacenou o výtažek z šípku. Dalšími vitamíny a prvky podílejícími se na posílení imunity jsou vitamín E, selen, zinek, koenzym Q10 nebo třeba i betakaroten. Některé z nich mohou chybět v jídelníčku pracovně vytíženého člověka a pro tyto případy vyvinula společnost Nutrend přípravek Antioxidant compressed caps.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena