RAGBY - nárůst svalové hmoty a ochrana svalů.

RAGBY - nárůst svalové hmoty a ochrana svalů.

Dobrý den, rád bych se zeptal, jaké výrobky byste mi doporučili. Rád bych nabral svalovou hmotu (pravidelně jím a pravidelně posiluji), avšak každé úterý a čtvrtek mám zhruba hodinu a půl po posilovně trénink ragby. Jelikož jsou tyto dny velice vyčerpávající, potřeboval bych vědět, jaké produkty a v jakém množství bych měl brát ráno, před posilkou, po posilce, před ragby a po ragby. Eventuálně večer, abych neztrácel svalovou hmotu. Věk 18 let, váha 78 kilo a výška 190 cm. Předem děkuji za odpověď.

Z vašeho dotazu je patrné, že jste se doposud příliš neseznámil s doplňky stravy. Aby bylo tělu dodáno dostatečné množství živin, je vhodné aspoň po tréninku přijmout snadno dostupné živiny, které nabízí například sacharido-proteinové koncentráty. Společnost Nutrend nabízí v tomto směru velké množství vhodných produktů, ze kterých si v můžete vybrat pomocníka. Konkrétně lze uvést například COMPRESS B.I.G., MASS GAIN nebo RECOVERY PROTEIN SHAKE. Pro svalový růst je důležitý vhodný typ sportovní aktivity, a to zejména silového charakteru. Ve vašem případě však nejde "jen" o posilování, nýbrž o propojení čistě silové aktivity (posilování) s dalším silově vytrvalostním až vytrvalostním sportem (ragby).

Díky tomuto spojení dohází k významným ztrátám energetických zdrojů, a pro sportovce je nutností usilovat o vyšší příjem živin. Protože nastavení běžné stravy je v takových situacích obtížné a mnohdy i časově náročné, můžete využít doplňků stravy i před tréninkem.

V dnech, kdy sportovce čeká energetický výdej, by měl věnovat zvýšenou pozornost příjmu sacharidů. V rámci snídaně lze doporučit například ovesné vločky, obohacené o syrovátkovou bílkovinu z produktu DELUXE 100 % WHEY. Před sportovní aktivitou můžeme doporučit tyčinku FLAPJACK nebo tyčinku VOLTAGE ENERGY BAR, kterou nabízíme i v kofeinové variantě. Po sportovní aktivitě si dopřejte některý z uvedených sacharido-proteinových koncentrátů.

V den, kdy po posilování následuje trénink ragby, postupujte stejně. V průběhu tréninku ragby pak použijte energetický gel ENDUROSNACK. Po ukončení obou sportovních aktivit doporučuji produkt AFTER TRAINING PROTEIN. Nemáte-li v průběhu dne dostatečný příjem bílkoviny, lze doporučit krátce před spaním pomaleji stravitelnou bílkovinu z produktu MICELLAR CASEIN. Nezapomínejte také během sportovní aktivity na pitný režim a používejte iontové nápoje. Jako vhodnou variantu
doporučuji produkt ISODRINX v hypotonickém ředění (1 odměrka rozpuštěná v 750 ml vody)

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena