Scott Enduro X Race Kopřivná

Scott Enduro X Race Kopřivná

Finálový závod závodů Scott Enduro X Race se odehrál před pár dny v Jeseníkách pod Pradědem v areálu Kopřivná.

Co na závodníky čekalo? Pět pestrých, rozmanitých tratí navržených Kamilem Tatarkovičem, které prověřily vše, od fyzické přípravy přes DH skill až po techniku jízdy v bikeparkových v klopenkách. Tři RZ vedli parkem v Kopřivné, další dvě byly nataženy v druhém údolí v Karlově.
V Karlově v místě cíle čtvrté RZ byla k dispozici občerstvovací stanice, o kterou se postarala společnost NUTREND - partner závodu.

Celá trať v číslech: 28 kilometrů, 1350 metrů převýšení. Ač je bikepark obsluhován lanovkou, nahoru se muselo pokaždé vlastní silou, naštěstí limity pro přesuny byly milosrdné, takže i když závodník šel a nejel, stíhal starty s rezervou.

Na start závodu se postavili všichni favorité. Jako svoji letošní obnovenou enduro premiéru po operaci vyhřezlé plotýnky si Scott Enduro X Race vybral i člen NUTREND Teamu Michal Prokop. Tomu se v Kopřivné evidentně líbilo, protože trénoval ve čtvrtek, pak odjel kvůli rodinným povinnostem zpět do Prahy a následně se vrátil zpět. Dát si 4× v týdnu D1 a k tomu několik objížděk těsně před Kopřivnou – to zaslouží velký respekt. Michal měl v jinak dobře rozjetém závodě smůlu, v poslední RZ krátce po startu přetrhl řetěz a ten se do kola namotal tak nešťastně, že následoval defekt, Michalův již druhý v závodě. Ostatním favoritů se problémy vyhnuly a nakonec se v elitní kategorii na stupně vítězů dostala známá jména – Tejchman, Fikejz, Vitko. V celém seriálu zvítězil Jirka Fikejz, který si připsal dvě vítězství a jedno druhé místo – odměnou mu bylo kolo Scott Genius. V ženách zvítězila Jana Horáková, která se navíc umístila jako 36-tá i mezi muži. Celý NUTREND držel své kolegyni Janě pěsti a je hrdý na její skvělé umístění.

Závod v Malé Morávce uzavřel celou Scott Enduro X Race sérii. Ta ve svém prvním ročníku ukázala, že lze na českém a slovenském území udělat kvalitní enduro závody, kde to klape jak na drátkách.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Hotový pre-workout nápoj,

který vás nastartuje!

Ochutnat
Hotový pre-workout nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena