Šela Marathon a NUTREND

Šela Marathon a NUTREND

Hrad Helfšty´n se i letos stal dějištěm kultovního závodu horsky´ch kol Author Šela Marathonu, jehož je společnost NUTREND již tradičním partnerem. Trať patnáctého ročníku pohárového závodu byla na rozdíl od posledních let nezvykle suchá. Jedinou nepříjemnost pro dvanáct set natěšeny´ch bikerů představovalo poměrně chladné a hodně větrné počasí.

Závodní program začal už pátečním sprintem, ktery´ se na náměstí T.G. Masaryka v Lipníku nad Bečvou vrátil po třech letech. Do něj nastoupilo 36 závodníků včetně dětí.

Mnohonásobně více se lipnické náměstí zaplnilo v sobotu ráno. Úderem deváté vyrazili závodníci na dlouhou trasu a o tři hodiny později na krátkou.

Devadesátikilometrovy´ závod rozhodně nenudil, po zaváděcí silniční části se pro bikery otevřely pasáže plné lesních singltreků okořeněny´ch spoustou kamenů, kořenů, potůčků a lávek. Na patnáctém kilometru čekal na všechny účastníky dlouhé distance první vy´jezd na hradní nádvoří Helfšty´na, kde se nacházelo zázemí závodu i cílovy´ prostor. I když bylo startovní pole díky úzky´m cestám hodně natažené, odstupy mezi jednotlivy´mi závodníky byly nepatrné. Ani následující sekce plná úzky´ch a technicky náročny´ch cest příliš velkou selekci neudělala a na čele se stále pohybovala poměrně početná skupina.

Rozhodla až druhá polovina závodu, která je charakteristická delšími kopci. Ve vy´jezdu z Pekla na Slavkov začali někteří bikeři ztrácet síly a na špici se utvořila silná šestice. Jejich tempo se stupňovalo a bylo jasné, že o vítězi se rozhodne v posledním stoupání na hrad Helfšty´n. Zde ukázal svoji sílu Pavel Boudny´ z Česká spořitelna Specialized z týmu Radima Kořínka, který již dlouhodobě podporuje společnost NUTREND. Pavel nedal ostatním šanci a dojel si již pro čtvrté vítězství na Šele. Za druhy´m v pořadí Jiřím Hudečkem (Symbio+Cannondale) dorazil s mírny´m náskokem na skvělém třetím místě Václav Ježek (Ivar CS - Author). Jedenadevadesát kilometrů zvládla mezi ženami nejrychleji Pavlína Šulcová (Ghost Rubena) a to stylem start - cíl.

Závěrečnou tečku za cely´m sportovním víkendem udělal nedělní Dětsky´ Author Šela Marathon jedoucí se v Přerově, ktery´ se těšil rekordní účasti 607 maly´ch závodníků.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena