SQUASH – podpora výkonu a dostatek energie při zátěži

SQUASH – podpora výkonu a dostatek energie při zátěži

Dobrý den, potřebuji poradit, jaké produkty NUTREND mám používat. Hraji rekreačně squash, a to 2x týdně + 5 zápasů squashe v měsíci. Jednou týdně ještě chodím na spinning. Toto celé je vždy cca 1 hodina zátěže. Příklad zátěže: středa 10:00 h squash, 18:00 h spinning. Čtvrtek 10:00 h squash. Potom třeba 3 dny bez aktivity (dělám v práci na směny). Toto celé potom opakuji v pondělí a úterý znovu. Pak zase 3 dny pauza apod. Jde mi o produkty během fyzické zátěže a produkty po zátěži. Je mi 40 let a vážím 90 kg. Děkuji za odpověď

Předpokládám, že se vám jedná o co nejkvalitnější výkon ve squashi. Ten je velmi intenzivní, což se projevuje často v anaerobním využití energetických zdrojů. To znamená velké vyčerpání svalového glykogenu a nutnost jeho doplnění co nejdříve po tréninku.

Právě nasycenost svalové buňky glykogenem přímo ovlivňuje kvalitu výkonu. Tedy konkrétně vám doporučuji ihned po tréninku vypít gainer MASS GAIN, a to samé platí i o spinningu.

Připravený nápoj vypijte v průběhu 20 – 30 minut po skončení výkonu. Asi hodinu a půl nebo 2 hodiny před aktivitou můžete zkonzumovat instantní kaši B4 ACTIVITY.

Pokud to není možné, cítíte se unaven a chybí vám energie, tak použijte před aktivitou energetický gel ENDUROSNACK, který vám bude postupně dodávat potřebnou energii v průběhu výkonu, a to až po dobu jedné hodiny. Pokud by náhodou přišla při zápase či při tréninku energetická krize, můžete použít energetické tablety CARBONEX nebo pro rychlé nakopnutí můžete použít energetický gel CARBOSNACK. A pozor na pitný režim! Je třeba důsledně dbát na stálý přísun tekutin v malých dávkách (cca po 2 dcl), nejlépe každých 10 - 20 minut výkonu. I malé ztráty tekutin v množství kolem 2% tělesné váhy vedou ke snížení výkonu, proto zařaďte iontový nápoj ISODRINX (dodá potřebnou energii v podobě sacharidů, kromě toho dodá také potem ztracené minerály a vitaminy). Vzhledem k tomu, že squash představuje velkou zátěž na pomocný svalový aparát (klouby, svalové úpony, vazy), tak je třeba věnovat zvýšenou pozornost jeho výživě - doporučuji jako prevenci hydrolyzát želatiny v podobě FLEXIT GELACOLL caps. Je třeba brát dlouhodobě jako prevenci alespoň dva, tři měsíce a můžete tuto kůru použít třeba dvakrát v roce. Případně můžete zvolit intenzivní měsíční kůru produktů FLEXIT LIQUID + FLEXIT GELACOLL caps.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena