Stopu zanechalo přes 1200 závodníků

Stopu zanechalo přes 1200 závodníků

Milovníci běžeckého lyžování se sjeli na konci února na šumavskou Kvildu, aby se postavili na start jedné ze 4 tratí jubilejního 30. ročníku Šumavského skimaratonu Kooperativy. Druhý největší závod na běžkách u nás, který je již 5. rokem oblíbenou součástí seriálu Stopa pro život a ještě déle součástí prestižní evropské série Euroloppet, láká do své stopy každoročně stovky amatérů a zdobí jej i slavná jména běžců reprezentantů.

Letos se dvoudenní akce zúčastnilo více než 1200 závodníků, z čehož více než šestinu tvořili zahraniční lyžaři a také téměř 100 dětí. Společnost NUTREND u toho samozřejmě nemohla chybět! "Bez Nutrendu už si naše závody nedokážeme představit. Správná výživa je základ," prohlásili pořadatelé a mohlo se začít!

Dospělí účastníci měli na výběr ze dvou distancí 25 a 46 km a obě se jely volně. Zdálo se, že prestižnější je kupodivu ta kratší, ale důvody byly jasné. Dlouhý skejt byl letos úplnou novinkou nejen na Šumavákovi, ale nejezdí se většinou ani na jiných běžkařských akcích. A hned první rok se zejména mužským účastníkům moc líbil. Nejlépe si s dvojnásobnou porcí kilometrů nakonec poradil Pavel Petr, který ve strhujícím finiši před cílovou bránou těsně předjel druhého Rakušana Schaumayera (Union Oepping) a Jiřího Žáka (Rossignol racing team).

Po sobotním slunečném počasí se závodníci probudili v neděli do pošmournějšího rána, bylo pod mrakem, drobně poletoval sníh a výhledy rámovalo mramorové nebe. To však nemohlo nikomu zkazit náladu a hlavní závod Šumavského skimaratonu – 46 km klasickou technikou byl odstartován. Tři hlavní aktéři závodu se od zbývajícího davu oddělili hned po startu v prvním stoupání. V prvním kole ještě český reprezentant z Dukly Liberec, Miroslav Rypl držel stopu s obhájcem loňského zlata Thomasem Freimuthem (xc-ski.de Skimarathon Team), ale ve druhém kole již německému závodníkovi nestačil. Thomas Freimuth dojel do cíle s přesvědčivým náskokem téměř 5 minut na druhého Rypla a třetího Vladislava Razýma, který zaostal za vítězem o 7 minut.

Obdivuhodný výkon podaly na stejně dlouhé trase ženy. První Klára Moravcová ztratila na nejrychlejšího muže pouhých 19 minut, což jí vyneslo v absolutním součtu celkové 15. místo a ani druhá Zuzana Kocumová (Salomon skigo team) nezůstala svému slavnému jménu nic dlužná. V celkovém pořadí by se vklínila na 20. místo!

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena