Šumavský cyklistický double se vydařil

Šumavský cyklistický double se vydařil

Kolo pro život, prestižní cyklistický maraton, jehož je partnerem společnost NUTREND, dojel s velkou slávou na Šumavu. A protože je zadovský areál cyklistice odjakživa zaslíbený, pořadatelé ho šikovně využili k dvoudennímu klání společně s dalším dílem Enduro série. Tím pádem se tu mísily velmi rozdílné skupinky borců - jedni v plné výbavě chráničů s integrální přilbou, proti nim naopak vyšvihaní chrti čekající na svou příležitost v sobotním maratonském klání.

Sobotní program jako obvykle zahájily dětské závody. Hlavní závod na 54 kilometrů se pořadatelům povedlo velmi zdramatizovat a zatraktivnit čtyřmi vypsanými prémiemi, které následovaly krátce po sobě v již tak náročném prvním asfaltovém výjezdu na Zadov. Než se stačila konkurence vzpamatovat, stal se vítězem prvních dvou Honza Fojtík (Symbio+ Cannondale). Na třetí a čtvrté prémii už se ale pohyboval na čele Matouš Ulman (Česká spořitelna Specialized), který jezdí za tým Bikomatic Radima Kořínka sponzorovaný společností NUTREND. Matouš, který je obávaný kvůli svým rychlým začátkům závodů, to tentokrát dotáhl k úplné dokonalosti. V areálu na Zadově měl na své konkurenty ve stíhací skupince náskok již více jak půl minuty, rozhodl se pokračovat sám a nakonec zcela neohroženě dorazil do cíle po sólo jízdě s více než čtyřminutovým náskokem. „Vlastně jsem neměl původně v úmyslu jet sám, chtěl jsem jen vyzkoušet poslední prémie. Měl jsem pocit, že Foja se na těch prvních trochu vystřílel, tak jsem jel. Tím, že jsem jel první, neměl jsem žádné informace o svém náskoku a až do cíle jsem tím pádem nemohl nějak šetřit síly. Na táhlých rovinatých úsecích ve větru to docela bolelo. Samotného mě překvapuje, s jakým náskokem jsem vyhrál.“

Druhá polovina seriálu Kolo pro život se valí jako lavina. Po Karlštejně a Zadově následuje hned tuto sobotu závod v Karlových Varech, které jsou oblíbeny vyznavači technického jezdění.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena