Turecko hostilo Mistrovství Evropy v Adventure Racing

Turecko hostilo Mistrovství Evropy v Adventure Racing

Mistrovství Evropy v Adventure Racing se konalo na přelomu dubna a května v Turecku, ve starověkém lýkijském regionu, který pokrývá oblast od Středozemního moře po vrcholy pohoří západních Taurus.

Společnost NUTREND reprezentovaly týmy Berghaus/OpavaNet/ Nutrend ve složení Tomáš Vaněk, Petr Bloudek, Jiří Lorenz a Martina Štursová a Salomon-Suunto/Nutrend ve složení Radka Brožková, Roman Šinkovský, Jan Císař a Marek Navrátil. Závod Lycianchallenge se pořádá již od roku 2009 a je jediným tureckým závodem v Adventure Racing. Letos přilákal kromě domácího tureckého týmu i další týmy z celé Evropy, včetně Estonska, Dánska, Holandska, Německa, Španělska, Polska, Ruska, České Republiky a Velké Británie.

Celkem 25 evropských týmů si dělalo zálusk na co nejlepší umístění. Po 500 km závodu (3 dnech a nocích) se ale ukázalo, jak se kdo dokázal vyrovnat se všemi nástrahami tratě.

Svou bezkonkurenční pozici potvrdil britský tým Adidas TERREX, který obsadil první místo a zajistil si zdarma start na následujícím MS v AR v Ekvádoru (listopad 2014). Jako druzí se objevili v cíli zkušení a především mapově výborně pracující Estonci z týmu ACE Estonia. Hned za nimi už další 2 místa patřila českým týmům, které spolu celou trať sváděly urputný boj. Tým Salomon-Suunto/Nutrend, pohybující se průběžně na 3. pozici, nakonec přišel o medailové umístění, když přehlédl jeden z kontrolních bodů v mapě a neprošel jím. Bronzové medaile si tak vysloužil další český tým Salomon/OpavaNet/Accom, který byl do té doby na 4 místě. Pro oba české týmy je to obrovský úspěch, protože za sebou nechali mnoho elitních světových družstev.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena