Úspěšný víkend pro Buggyru

Úspěšný víkend pro Buggyru

Evropský pohár tahačů pokračoval tento víkend šestým podnikem na autodromu v Mostě. Zaplněné tribuny ve druhé pohárové jízdě přihlížely triumfu českého týmu Buggyra, který zásluhou Adama Lacka získal vítězství a člen NUTREND Teamu David Vršecký výborný výsledek podtrhl třetím místem.

Dopoledne byl na programu tradičně měřený trénink, který musel být zásluhou výpadku elektrické energie přerušen červenou vlajkou. Dvojice jezdců týmu Buggyra, sponzorovaného společností NUTREND, však přesvědčivě postoupila do Superpole, když David Vršecký zajel pátý nejrychlejší čas a Adam Lacko na tom byl o jednu pozici hůře.

Před prvním pohárovým závodem se nad autodromem prohnala další dešťová přeháňka, která početné zástupy fanoušků nahnala pod krytou tribunu naproti boxům. Výborně odstartoval Vršecký, který se protlačil na páté místo, a chvíli to vypadalo, že se na třetí pozici Lacko, ale zkušený Albacate si svoji pozici uhlídal. Druhý start se opět podařil Adamu Lackovi. Jezdec Buggyry se tentokrát probojoval před Albaceteho na třetí pozici. Mohutný aplaus fanoušků však nevydržel příliš dlouho, když zůstal v první zatáčce stát Gerd Korber a přišlo další přerušení závodu.

Do třetice se podařilo závod odstartovat, ovšem jeho délka byla z původních jedenácti kol zkrácena na sedm. Antonio Albacete si tentokrát za svými zády pohlídal Adama Lacka, který zůstal na čtvrté pozici. Také pátý Markus Bösiger před sebe nepustil Davida Vršeckého a jezdci Buggyry si podrželi své startovní pozice.
Zatímco v čele uháněl Norbert Kiss za vítězstvím, o druhé místo se rvali Jochen Hahn, Antonio Albacete a Adam Lacko, který držel krok s nejrychlejšími. Zkrácený závod nedával příliš příležitostí, a tak Lacko zkusil několik útoků na Albaceteho, bohužel však bez úspěchu.

„Chtěl jsem samozřejmě na stupně vítězů, ale soupeři byli proti. Možná při druhém opakování to mohlo vyjít, ale závod byl znovu zastaven. Důležité je, že jsme v cíli a máme body. Ještě je před námi jeden závod,“ uvedl čtvrtý Lacko.

„Škoda, že se závod protáhl kolizemi na začátku. V obou předchozích jízdách se mi podařilo dostat o jednu pozici dopředu, ale zrovna při tom třetím startu si páté místo Bösiger pohlídal. V závodě se ukázalo, že jsme stejně rychlí, tak uvidíme, co dokážeme vytěžit z druhého závodu, kde budu startovat třetí,“ uvedl po závodě šestý David Vršecký.

Po otočení pořadí první osmičky z první jízdy se David Vršecký postavil do druhé řady a záda mu hlídal Adam Lacko. Po startu bylo v první šikaně mosteckého okruhu opět hodně těsno, tentokrát se ale vše obešlo bez větší strkanice.

David Vršecký za obrovského aplausu českých fanoušků zkoušel útok na francouzského závodníka téměř v každé zatáčce, ovšem úzká mostecká trať nedávala českému jezdci příliš příležitostí. Na konci pátého okruhu Vršecký zaútočil a byl z toho nevyhnutelný kontakt a zdržení. Z něho vytěžil maximum týmový kolega Adam Lacko, který se tak dostal do vedení závodu. V úvodní šikaně se pak před Vršeckého dostal ještě Antonio Albacete a Buggyra se startovním číslem 33 se propadla na třetí pozici.

Lacko si na čele závodu vybudoval dvousekundový náskok, který do cíle stále navyšoval. Pod šachovnicovou vlajkou projížděl za obrovského jásotu hlavní tribuny, která kompletně stála. Výborný výsledek domácího týmu podtrhl třetí pozicí David Vršecký.

Druhý závodní den šestého podniku evropského poháru tahačů přinesl českému týmu nejlepší výsledek letošní sezóny, když David Vršecký a Adam Lacko vybojovali v hlavním závodě double.

Tým Buggyra tak obsadil v hlavním nedělním závodě kompletně první řadu v pořadí David Vršecký, Adam Lacko, Start závodu byl odložený kvůli olejové skvrně v poslední zatáčce okruhu a start následně proběhl pod žlutými vlajkami. Už ve druhém kole se ale začalo naplno závodit. Vršecký s Lackem udrželi bez problémů své pozice, ale v průběhu úvodních kol se Lacko musel vypořádat s dotírajícím Jochenem Hahnem. Adam útok odrazil a Hahn měl po zbytek závodu problémy se čtvrtým Antoniem Albacetem.

V posledních kolech závodu tak o první místo bojovali týmoví kolegové. V jednu chvíli připomínaly útoky Adama Lacka situace týmových kolegů v šampionátu formule 1. Lacko s Vršeckým však udrželi chladné hlavy a závod ovládli způsobem start – cíl.

„To, co jsem si přál už včera, se dnes podařilo! Double na domácí půdě, co více si můžeme přát. Je to naprosto fantastický. Měl jsem problémy na olejové skvrně v poslední zatáčce okruhu, ale Adam mi výborně kryl záda,“ uvedl po závodě člen NUTREND Teamu David Vršecký.

Do čtvrté víkendové jízdy nastupovali jezdci v opačném pořadí, což znamenalo pro Buggyru čtvrtou řadu. Fanoušci na zaplněných tribunách však věřili v úspěch a na trati zůstali až do podvečerního závodu.

„Druhý závod byl samozřejmě daleko těžší, protože jsme startovali až ze čtvrté řady. Takový boj už dlouho nepamatuji. Přes pět kol jsem tlačil na Albaceteho, ale nikde to nešlo. I tak je to ale senzační víkend. Jedno vítězství a dvě třetí místa mluví za vše,“ uvedl třetí Vršecký.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena