Václav Janík bodoval v Jahodné

Václav Janík bodoval v Jahodné

Tým Nutrend Racing se vydal do bojů o evropské body do slovenské Jahodné. Těsně před závodem dostal k dispozici nový vůz BMW 320d xDrive od společnosti CarTec Olomouc. První zastávkou bylo rekreační středisko Jahodná, kde se nachází centrum závodu. Václav Janík i Jiří Svoboda se po roční odmlce museli s téměř pětikilometrovou tratí opět blíže poznat.

Dvojice šternberských pilotů se zúčastnila kompletního programu závodního víkendu, tedy i sobotního závodu, který ovšem nebyl s ohledem na hodnocení FIA Hill Climb Cupu podstatný. Nicméně už v sobotních jízdách potvrdil Václav Janík roli jasného favorita závodu a s přehledem kraloval absolutnímu pořadí.

Stěžejní náplň závodního víkendu byla pro Nutrend Racing směřována k nedělnímu programu, kde bylo nutné udělat maximum pro dobrý výsledek. Václav Janík opět nezklamal. V obou nedělních závodních jízdách dokázal být nejrychlejší a svým výkonem nepřipustil možnost jezdecké chyby.

Jiří Svoboda musel na rozdíl od Václava bojovat o svoji pozici urputněji. V první jízdě předvedl dobrý výkon, když dokázal posunout svoje osobní maximum a poprvé zajel v Jahodné pod magickou hranici dvou minut. Těsně ovšem nestačil na šternberského soka, talentovaného Petra Trnku, kterému chtěl pozici přebrat v závěrečné jízdě a vyjet pro Nutrend Racing charakteristický „double“. Zradilo ho i porouchané řezení.

Hořká pilulka ze slovenského závodu v podobě neposlušného řazení Normy Jiřího Svobody byla ovšem pro Nutrend Racing rychle zapomenuta, protože tým slavil absolutní vítězství Václava Janíka. Byl to ten nejlepší způsob, jak se navnadit na vrchol sezóny - domácí závod Ecce Homo ve Šternberku.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena