Vítězka Hokejové školy s Jágrem: „Překvapilo mě, jak moc má bílé zuby“

Vítězka Hokejové školy s Jágrem: „Překvapilo mě, jak moc má bílé zuby“

Hokejový klub Rytíři Kladno v druhé polovině července uspořádal už čtvrtý ročník letních kempů své Hokejové školy, která je unikátní svým výhradním zaměřením na techniku hole a střelby.

Tyto herní dovednosti v Kladně vyučuje tým profesionálních trenérů za využití nejmodernějších pomůcek. Mladí hokejisté tu mají navíc možnost setkat se s hokejovými ikonami včetně té největší – šéfa klubu a patrona hokejové školy Jaromíra Jágra.

Slavná osmašedesátka se na kempech Hokejové školy Rytířů Kladno objevuje pravidelně. Na jednom z předchozích ročníků nastupující generaci hodně chválil a dokonce prohlásil, že některá cvičení zvládají děti lépe, než on sám. „Je obdivuhodné, jak jsou malí a šikovní. Umí skvěle reagovat na malém prostoru. My jsme v jejich letech takhle šikovní nebyli, anebo si to nepamatuji. Dost mile mi to překvapilo,“ pěl chválu hokejový velikán. A letos tomu nebylo jinak. Za dětmi na led nebo střídačku zavítal hned třikrát, ochotně se s nimi fotil, rozdával autogramy i motivaci. „Všechno je o tréninku a o tom, kolik tomu obětuješ a kolik toho uděláš navíc,“ opakoval s úsměvem nadšeným hokejovým nadějím.

Těch se v červenci na dva týdenní turnusy sjelo do Kladna téměř sto třicet a kromě Jágra se měli možnost setkat i s dalšími hokejovými osobnostmi. Za všechny jmenujme útočníka Montrealu Tomáše Plekance, obránce Filadelfie Radko Gudase nebo i dvojici „zlatých hochů“ a současných trenérů A-týmu Rytířů Pavla Pateru s Františkem Kaberlem.

Setkání s hvězdami je ozdobou kempů, hlavní náplní a posláním je ovšem intenzivní trénink. Hokejová škola zahrnuje denní dvoufázové tréninky na ledě i na suchu, kompenzační cvičení, každodenní video analýzy i speciální doplňkové a volnočasové aktivity. „Zjednodušeně řečeno nám jde o to, aby byli hráči schopni správné pohyby přenést do utkání, prováděli je bez jakéhokoliv zamyšlení a staly se nedílnou součástí jejich hokejového vybavení. Snažíme se během poměrně krátké doby ovlivnit dovednosti hráčů tak, aby si něco přenesli do sezony. Zábavnou formou a efektivním tréninkem chceme docílit toho, aby v technice hole a střelby dostali na vyšší úroveň,“ prohlásil šéf hokejové školy Jan Kregl.

Kempy Hokejové školy Rytířů Kladno jsou otevřeny pro hráče ze všech koutů světa. Jejich stoupající prestiž ukazuje zvyšující se zájem zahraničních hokejistů, například z Ruska, Kazachstánu, Německa, Rakouska, Švýcarska, Norska, Slovinska, Polska, Anglie a dokonce i z Lucemburska. Určeny jsou hokejistům či hokejistkám už od osmi let.

Mezi účastníky Hokejové školy byla letos i patnáctiletá Kamila Richtrová, vítězka soutěže pro členy klubu NUTREND, kterou jsme po skončení kempu vyzpovídali.

Kamilo, jak ses k soutěži o pobyt v Hokejové škole s Rytíři Kladno vůbec dostala?

Mamka dostala newsletter z firmy Nutrend a upozornila mě na soutěž. Nejprve jsem nechtěla vůbec nic napsat, protože jsem nevěřila, že bych mohla vyhrát, ale nakonec jsem si to rozmyslela a napsala dopis do Nutrendu ještě ten den.

Takže doslova za pět minut dvanáct. Jaká byla tvoje první reakce, když ses dozvěděla, že jsi byla vybrána?

Když mi mamka řekla, že jsem byla vybraná na kemp, nevěřila jsem jí. Nejprve jsem si myslela, že je to nějaký žert. Úlek, šok, a pak obrovská radost. Nemohla jsem ten den myslet na nic jiného než na kemp v Kladně a na výhru.

Měla jsi před odjezdem obavy z cizího prostředí? Přeci jen je hokej u nás vnímán spíše jako mužská záležitost.

Ano, bála jsem se, protože jsem nejela s žádnou kamarádkou. Bála jsem se, abych obstála před kluky. Snažila jsem se hrát dobře, aby nebyl důvod k nějakému výsměchu.Taťkaříkal, že je to dobře, když jedu sama, protože konečně budu dávat pozor a nebudu si při tréninku povídat s holkama.

Co pro tebe účast v hokejové škole znamená? Získala jsi nějaké nové poznatky, které ti třeba může pomoci ve tvé budoucí hokejové kariéře?

Hokejová škola na Kladně mi hodně pomohla v práci s hokejkou. Naučila jsem se nové finty a kličky. Dnes jsem se vrátila z tréninku a náš trenér tvrdí, že prý je vidět, že jsem trénovala a že jsem se zlepšila. Na kempu se mi moc líbilo a ráda bych se tam příští rok vrátila. Účast v hokejové škole byla dřina, ale i radost když se mi něco povedlo.

Kdybys měla vybrat tři nejlepší momenty z celého týdne, co by to bylo?

Moc jsem se těšila, že uvidím Jaromíra Jágra na vlastní oči. Nejlepší moment byl, když Jaromír Jágr pochválil moji práci na ledě a podepsal mi dres. Překvapilo mne, jak je vysoký a jak bílé má zuby. Za druhé jsem vybrala moment, když jsem se mohla vyfotit na ledě s hokejistou Radkem Smoleňákem. Pak se mi taky hodně líbil pobyt v aquaparku Kladno, kam jsme šli odpočívat po tréninku.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena