WHEY AMINO 10000

WHEY AMINO 10000

Dodržení stravovacího režimu je někdy velmi obtížné. Jakmile se člověk rozhodne pro bodybuilding nebo i jinou silovou aktivitu, potřebuje kromě pravidelného tréninku i pravidelný přísun živin.

Pokud by sportovec usilující o svalový růst měl pouze pravidelnou fyzickou aktivitu, ale nedodával by tělu dostatek vhodných živin, svalový růst by se nedostavil, nebo by byl zanedbatelný.

Tímto se dostáváme k problematice trávení živin. Jedny z nejlépe stravitelných jsou sacharidy, kde trávení většinou probíhá do 90 minut (s výjimkou vlákniny). O poznání náročnější na trávení jsou bílkoviny a tuky. Tyto jsou z běžné stravy tráveny i několik hodin a tělo na zpracování takovýchto živin musí vynaložit značné množství energie. Rychlost trávení živin v našem trávicím ústrojí ještě ovlivňují kombinace potravin, kterým se v běžné stravě nevyhneme. Díky náročným potravinám na trávení, nebo nevhodným kombinacím potravin můžeme dosáhnout i nedostatku živin pro kvalitní fyzický výkon a ten pak nemá odpovídající průběh. Důležitý je i fakt, že každá živina je zpracovávána v jiné části trávicího traktu za přítomnosti odlišných enzymů a odlišného PH.

Z uvedeného vyplývá, že standardní stravování nepřipadá v úvahu a sportovec usilující o svalový růst musí nad pravidelným příjmem živin a jejich kombinacemi neustále přemýšlet. Pokud má ideální podmínky, dokáže si zajistit, nebo připravit další porce stravy. Problém nastane, když se dostane do podmínek, kdy běžné stravování nepřipadá v úvahu (časová tíseň, zaměstnání, výuka, řízení dopravního prostředku a podobně), nebo když mu trávicí trakt nedokáže zpracovat velkou nálož živin. Jak si v těchto situacích pomoci?

Ideálním pomocníkem pro tyto situace jsou multispektrální aminokyseliny, které dokáží částečně nahradit příjem bílkoviny a ulehčit trávicímu traktu od velkých náloží bílkoviny, nebo celkově suplovat příjem běžné stravy, kdy si z nich tělo dokáže vytvořit i alternativní zdroje energie.

Typickým představitelem multispektrálních aminokyselin je WHEY AMINO 10000, který odpovídá náročným požadavkům na přísun kvalitních živin. Pokud by ve stravě silového sportovce byla delší dobu v deficitu jen jediná esenciální aminokyselina, svalový růst by se zastavil a došlo by k stagnaci. Díky vyváženému aminokyselinovému spektru WHEY AMINO 10000 lze udržet pozitivní dusíkovou bilanci, která je jednou z nejdůležitějších podmínek svalového růstu.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena