10 snowboardových tipů pro začátečníky od Honzy Kaňůrka

10 snowboardových tipů pro začátečníky od Honzy Kaňůrka

1. Výbava z půjčovny nebo vlastní

Pokud si nejste jistí, zda vás snowboarding bude bavit, navštivte půjčovnu, než si budete kupovat vlastní vybavení. Vyzkoušejte si jaké to je na prkně jezdit. Pokud vás snowboard chytne a budete vědět, že je to vaše srdcová záležitost, pořiďte si vlastní výbavu.

2. Kvalita a pohodlí na prvním místě

Na snowboardovém vybavení se nevyplatí šetřit. Vyberte si raději kvalitní, které vás nebude při jízdě omezovat. Kalhoty a bundy je lepší mít o kousek větší. Zaručí vám to lepší pohyblivost a taky budete mít dostatek místa pro chrániče.

3. Jaké prkno pro začátečníky

Při výběru prkna zvolte freestylové – twin tip, prohnutí desky například camber nebo rocker. Prkno je hravé, měkčí a pro začátečníky ideální. Jiné prkna například na freeride nebo slalom pro začátečníky nedoporučuji. Stejně tak boty, vyberte klasické snowboardové, nikoliv lyžáky.

4. Ušetřte si trápení

Pokud si chcete ušetřit trápení, doporučuji vám první lekci snowboardingu zahájit s instruktorem. Popřípadě se mrkněte na moji snowboardovou školu na YouTube.

5. Kdo je připravený není překvapený

Před každou první jízdou si zkontrolujte veškeré vybavení. Rukavice, brýle, helmu, chrániče, nákrčník, ale proveďte také rychlou kontrolu snowboardu, zda není například povolený nějaký šroubek na vázání nebo zda je v pořádku skluznice. Na kopci se tyto potíže totiž řeší hůř.

6. Nezbytná rozcvička

Neopomíjejte rozcvičku, vždy se před první jízdou alespoň trochu rozhýbejte. Prokružte všechny klouby, dejte si pár dřepů a až pak jděte na věc! ;-)

7. Předcházejte zbytečným úrazům

Mějte co nejméně věcí v kapsách. Jinak vás to bude omezovat při jízdě a při pádu se o věci v kapsách můžete i zranit. Například já jsem si díky peněžence v bundě zlomil žebra… :-)

8. Jak doplnit tekutiny

Nezapomínejte dodržovat pitný režim. I když bude -10°C, neznamená to, že nepotřebujete pít! Na svah se hodí teplý čaj, ale na celodenní ježdění klidně zařaďte vodu s UNISPORTEM nebo ISO DRINXEM. V případě únavy vyzkoušejte N1 drink, zaručuji vám, že vás únava přejde. :)

9. Vaše tělo potřebuje regeneraci

Po ježdění patřičně doplňte veškeré živiny, vitamíny a minerální látky. Dejte si plnohodnotné jídlo, které bude obsahovat jak bílkoviny, tak sacharidy a zdravé tuky. Pro lepší regeneraci můžete vaše stravování doplnit o AFTER TRAINING PROTEIN, REGENER nebo MULTICOMPLEX. Na večer doporučuji saunu a relax, tak to mám nejraději i já.

10. Když vám boty nevoní

Pravidelně po každém ježdění vysušte boty a také si měňte často ponožky, protože pokud se na to jednou vyprdnete, boty vám pak budou páchnout celou sezónu. ;-D
To je pro dnešek vše, užívejte zimu, snowboarding a mějte se fajn.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena