5 tipů, jak běhat v letním parnu

5 tipů, jak běhat v letním parnu

Běhat se dá v každém počasí. Jak ale trénovat, když teploty atakují třicítku? Text: Soňa a Michal, Running.cz

Vybírejte si čas
Pokud jsou velké tropy, horko a slunce organismus snadno vyčerpá. Zkuste si proto raději přivstat nebo běhat až večer, kdy nejsou taková vedra. Půjde to snadněji a neztratíte tolik energie.

Hodně pijte
Když běháte, vypotíte toho spousty, proto je nutné navýšit pitný režim. Kombinujte čistou vodu s iontovými nápoji- skvělý například hořko-citrónový Isodrinx nebo velmi osvěžující je koncentrát bez obsahu cukru UNISPORT Zero s grepovou příchutí. Skvělý pro běžce je v tom, že se jedná o hypotonický nápoj, takže díky němu tak dojde v těle rychlejšímu doplnění tekutin a minerálů než u jiných nápojů. Lahev s pitím ale při běhu nenoste v ruce, skvělé jsou opasky s lahvičkami.

Noste pokrývku hlavy

Kšiltovka je nutnost! Měla by však být z prodyšného funkčního materiálu. Výborně odvede pot z čela, takže vám pak nestéká do očí, kšilt chrání před paprsky a také nebudete mít úpal. Klidně si čepici před během namočte ve studené vodě. Při závodech si zase za ni, na týl, můžete vložit mokrou houbičku, která zchladí.

Správně se oblékejte
I na léto existují supermoderní vzdušné materiály, které dokážou nejenom odvést pot, ale také chladí tělo. Ve své nabídce je má například Adidas nebo Columbie.

Nezapomínejte se namazat
Než se vydáte ven, dobře se natřete ochranným přípravkem pro slunečnímu záření. Nemusíte se bát mastnoty nebo lepivého pocitu. Vybírejte si neviditelné spreje, tzv. místy, které nemusíte ani natírat, jen jemně rozprášíte na pokožku a pak je ani neucítíte, avšak vás dokonale ochrání před nepříjemným spálením.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena