5 tipů, jak mít aktivní Vánoce

5 tipů, jak mít aktivní Vánoce

Kdo říká, že o svátcích se musí jen ležet u televize, cpát se cukrovím a bramborovým salátem? Zapomeňte na strašáka jménem váha a letošní svátky prožijte jinak!

Odpočívejte, ale s rozumem

Volné vánoční dny jsou skvělé na to, aby člověk po celém roce zrelaxoval. Psychicky i fyzicky. Jenže neznamená to, že je budete trávit jen v jedné poloze u sledování pohádek. To vás naopak bude vyčerpávat. Ano, některé dny si nechejte volné a nic neplánujte. Prokládejte je ale také pobytem na čerstvém vzduchu, procházkami a sportem. Místo toho, abyste k rodině jeli autem, jděte pěšky. Hodně také spěte, klidně i přes den. Ve spánku totiž Vaše tělo krásně regeneruje.

Mějte svoji hlavu

Někdy je velmi těžké mít svůj režim, když ho teď hlavně řídí rodina a tradice. Ale i tak se to dá zvládnout. Jděte dříve spát, pak vstaňte dříve a zacvičte si nebo si běžte zaběhat. Přijdete tak přímo na snídani a nikomu nebudete program měnit, popřípadě jděte večer. Určitě si i vyslechnete, ať se na sportování aspoň o Vánocích vykašlete, ale nenechte si do toho mluvit a dělejte to, na co jste zvyklí.

Jděte si zaběhat

Běhání je skvělé v tom, že není vůbec omezené místem a ani časem, takže se na něho skulinka najde vždycky. Nemusíte běhat dlouho, stačí klidně třicet minut, i to se počítá. Pokud ale chcete hubnout, jsou na to nejlepší pomalé běhy, které mají aspoň 50 minut. Pokud takovou dobu nezvládáte běžet, kombinujte ho s chůzí. Indiánský běh je skvělý a také velmi pomáhá. Během se skvěle udržují i společenské vztahy – jděte si zaběhat s někým z rodiny. Budete spolu, popovídáte si a ještě uděláte něco pro svoje zdraví.

Nebojujte se svou vůlí

Ano, víme. Je velmi těžké odolat, když před vás nachystají všechny ty dobroty. Nebojujte se sebou a dejte si, ale s rozumem. Nejhorší jsou kupy jídla před vámi, kdy pak člověk automaticky uzobává, aniž by měl hlad a pak neustále jen jíte a jíte a jste přecpaní. Pokud nejste na návštěvě, tak si takto nevychystávejte a nemějte jídlo neustále na očích. Jezte jen, když máte hlad anebo velkou chuť.

Jeďte na výlet

Není nad zážitky a když je ještě prožijete se svými blízkými, budou intenzivnější. Než sedět zavření doma, naplánujte si krásný výlet do přírody nebo delší procházku. Je toho tolik co vidět a na internetu jen stačí zadat místo, kde se nacházíte a budete mít plno krásných tipů. A uvidíte, že i nálada bude lepší, budete se cítit lépe, nebudete tak přecpaní a unavení.

Text: Soňa, Running2.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena