5 tipů, jak na podzim zůstat fit

5 tipů, jak na podzim zůstat fit

Změna ročního období, střídání teplot, krátké dny - to všechno na nás působí a bere nám energii i působí na naši imunitu. Jak zůstat ve formě v tomto období?

Choďte na čerstvý vzduch
I když se vám kvůli občas nechce ven, překonejte se a jděte na procházku nebo se běžte proběhnout. Okysličí se vám celé tělo, přijdete na jiné myšlenky, posílíte imunitu a celkově si dobijete baterky.

Přemýšlejte, co jíte
Abyste se cítili dobře, záleží také na stravě. Měla by ale být jiná, než v létě. Zapomeňte na saláty a syrovou zeleninu. Tělo teď potřebuje zevnitř prohřát. Zeleninu ano, ale například pečenou nebo výborné jsou zeleninové polévky s kořením nebo vývary. Skvělé na podpoření imunity je také kysané zelí nebo super potravina kimchi.

Pijte čaje
Stejně tak, jako je to se zahříváním těla pomocí potravin, tak je to i s pitím. Vhodné jsou bylinkové čaje – například šípky, květy černého bezu, lípové květy, lichořeřišnice nebo echinacea. Z exotických bylin je skvělá například posvátná bazalka tulsi. Vynikající na prohřátí zevnitř a proti nemocem je zázvor.

Odpočívejte
I tělo potřebuje nabírat sílu a připravovat se nadcházející zimu. Klidně si dopřejte nějaký den, kdy nebudete dělat nic. Klidně jen ležet, číst si, dívat se na filmy.

Doplňte vitamíny
Jezte sezónní ovoce a zeleninu – jablka, hrušky, kořenovou zeleninu, ale také česnek, který je skvělé přírodní antibiotikum. Vhodné je ale doplňovat vitamíny i navíc, jako například multivitamínovým přípavkem Nutrend MULTIVitamin COMPRESSED CAPS nebo Nutrend Vitamínem C se šípky.

Text: Soňa, Running.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena