Enge sice nedojel, ale ve zdraví přežil…

Enge sice nedojel, ale ve zdraví přežil…

A o tom to v případě saúdskoarabské Sharqiya International Baja 2021 letos bylo. Úspěšný účastník Rally Dakar Yazeed Al Rajhi, byl spolu s navigátorem transportován vrtulníkem do nemocnice. Závodník v kategorii čtyřkolek Darej Riyad Al Shammari bohužel nehodu nepřežil.

Baja Saudi, se měla původně skládat ze dvou etap s více, než 200 km dlouhými erzetami a úvodního prologu. „Bylo to krátké, ale docela výživné. Spousta way pointů, na několika místech hodně měkký písek. S Rudym si na sebe zvykáme, poprvé jsem jel s navigátorem, který mě navigoval v angličtině,“ konstatoval Tomáš po konci prologu.

Pak se ovšem do věci vložilo počasí, v podobě písečné bouře a první etapa byla zrušena. Následující den účastníci podniku světového šampionátu cross country rally odstartovali, závod ovšem po cca 80 kilometrech pro dvojici Enge – Briani předčasně skončil. „Začali jsme s Rudym docela dobře, hezky se nám jelo. Pak ovšem přišla jedna duna a skok, po kterém se auto stalo závodění neschopným. Nakonec jsme Can-AM DV50 opravili, dojeli do bivaku a chystáme se na testování,“ potvrdil Tomáš Enge v cíli. „Opět se ukázalo, že zkušeností není v poušti nikdy dost, na druhou stranu, chybami se člověk učí a někam ho posouvají.“

V průběhu závodu dorazil do Saúdské Arábie rovněž Josef Macháček, který se zapojí do testovacího programu speciálu Can-Am DV50. „Tomáš mi říkal, že se auto opět někam posunulo, což je v nejlepším pořádku. Hodně se těším. Za ty desítky let se mi písek dostal pod kůži,“ prohlásil letošní dakarský vítěz kategorie lehkých prototypů před odletem.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena