Jak běhat bezpečně v každých podmínkách

Jak běhat bezpečně v každých podmínkách

Pravidelný pohyb je důležitý, jak ale trénovat, když podmínky nejsou ideální?

Tma:
Je důležité být vidět! Nezbytná je kvalitní čelovka, která nejen, že osvítí cestu tak, že budete vědět, kam přesně našlapujete, ale upozorníte jí i na sebe. Když běháte na okraji silnice, myslete na to, že není ideální plnou parou světla ozářit řidiče, kteří jedou proti vám. Stejně tak buďte ohleduplní i na jiné běžce nebo chodce a světlo vždy ztlumte nebo přepněte na méně intenzivní program. Dbejte také na oblečení s reflexními prvky a klidně si na ruku nebo na nohu připněte blikající náramek s červeným světlem.

Sníh a led:
Tato podmínky už chtějí jiné než klasické silniční boty. Hodně pomůže trailová obuv s hrubším vzorkem. Některé boty jsou například ledu přímo uzpůsobené, a tak mají podrážku, která připomíná smirkový papír, takže tolik nekloužou. Pomůžou také nesmeky, což jsou gumové nebo kovové návleky na boty, s hřeby.

Mokro:
Když prší nebo je roztátý sníh, velmi rychle se přes boty promočí ponožky nebo podkolenky. Skvělé jsou proto ty s příměsí vlny merino, která když namokne, tak i přesto hřeje a vaše nohy tak nezůstanou v mokru a chladu, což je častým důvodem k nachlazení.

Za každé situace:
Na běžeckých závodech se kvůli bezpečnosti doporučuje mít vypsanou zadní stranu startovního čísla s vašimi zdravotními informacemi a také s kontaktem na blízkou osobu. Existují však speciální bezpečnostní náramky, kde všechny tyto informace máte stále u sebe. Když se vám pak něco stane, informace se hned dostanou k těm, co je potřebují.

Text: Soňa a Michal, Running.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena