Jak si udělat z běhu radost

Jak si udělat z běhu radost

Když se mě lidé ptají, proč běhám, tak odpovím, že mě to baví. Běhat jsem začala náhodou, avšak propadla jsem mu tak, že běhání ve všem ovlivňuje můj život.

K běhání jsem nikdy žádný vztah neměla, připadalo mi to jako mučení. Vždyť to tak bolí, píchá v boku a prostě je to utrpení. Běžecké obchody jsem míjela obloukem a vše, co s během souviselo, se mě netýkalo. Dokonce jsem kdysi jeden běžecký závod na truc ušla pěšky.

Jenže nikdy neříkej nikdy. Jako redaktorce mi jeden článek o běhu obrátil vše naruby. Díky své trenérce, která se mnou moje první běžecké krůčky ansolvovala, jsem zjistila, že se dá běžet bez nepříjemných pocitů. Najednou moje tělo letělo, vznášelo se a já jsem zažila ten opojný pocit. Krásný pocit. Takový, který mívám často. Není to ale vždy. Jsou i dny, kdy tělo stávkuje a nechce se mu. Jde to ztěžka. Jenže pak to zase vystřídá ta radost, ty endorfiny z běhu.

Výkon je pro mne zase spojený s radostí. Ano trénuji a když mám svůj den, tak jsem schopná dát do toho všechno a někdy i dosáhnout na bednu. Nedávno jsem na jednom závodě skončila o pět sekund druhá. „Proč jsi soupeřku nepředběhla, vždyť to bylo o kousek.“ Řekl mi můj muž. Ano o kousek, ale byla prostě lepší a já mám radost i z druhé příčky. Běhání mi přináší radost, dělá mě klidnější, šťastnější a vyrovnanější. A kdyby měl kvůli nám začít běhat jen jeden jediný člověk na světě, tak tohle vždycky stojí za to.

Text: Soňa, Running2

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena