Posádky odpočívaly, mechanici makali. Startuje druhá polovina Dakaru

Posádky odpočívaly, mechanici makali. Startuje druhá polovina Dakaru

Letošní ročník slavného Dakaru je přesně v polovině. Před posádkami je šest záludných etap, na které se tým Buggyra Racing snažil co nejlépe připravit. Pravidelným servisem prošla závodní Tatra Phoenix, ale také nový speciál Can-Am Buggyra MK50 XRS

Mezi kamióny si první desítku drží Martin Šoltys se svojí posádkou, kterou doplňují David Schovánek a Tomáš Šikola. Jezdec týmu TATRA Buggyra Racing se snažil v den volna především odpočívat, aby nabral sílu na druhou polovinu. „Na to, jak je ten Dakar těžký, tak jsem s desítkou spokojený. Takový cíl jsme si i vytyčili a daří se plnit. Strategie se do druhé poloviny nemění, tedy neubližovat sobě ani autu. Teď by mělo přijít více písečných a dunových etap, za což jsem rád, protože těch kamenů už bylo prostě moc. Dnes byl čas se vyspat, prošel jsem si bivak a zkontaktoval se s rodinou,“ popsal svůj den desátý muž průběžného pořadí.

Spokojený může být tým také se zcela novým projektem kategorie SSV. Legenda Dakaru, pětinásobný vítěz této soutěže, vůz spolehlivě vede po obtížných tratích a sbírá cenná data. „Jsem rád, že jsme dnešním dnem splnili polovinu našeho testovacího úkolu a jsme tady, přestože to na prvních kilometrech tak nevypadalo. Jednalo se vlastně o jeden zádrhel, který se však podepsal na našich výkonech v dalších dnech, když jsme startovali zezadu. Jinak jsem nadšený ze spolupráce s navigátorem a vůbec s celým týmem, který má vysoké nasazení,“ uvedl v bivaku Josef Macháček, kterého v bugině doplňuje Vlastimil Tošenovský.

I když byl celý den v plném nasazení, našel si David Vršecký čas na hodnocení první poloviny náročné soutěže. „Ve dnech volna už tradičně na Dakaru probíhají ty největší servisy. Z Can Amu jsem poměrně nadšený, jak drží. Samozřejmě je to pro nás nový projekt a každý den nám přináší další poznatky. Od Pepy máme skvělou zpětnou vazbu, je to výborný jezdec s mnoha zkušenostmi. Martina Šoltyse od začátku brzdíme, aby se nenechal vyprovokovat rychlými jezdci vpředu a myslím, že má dobrou výchozí pozici. Teď přijdou duny, kde bude každé zahrabání stát hodně času, takže vše je stále otevřené,“ uvedl šéfkonstruktér týmu Buggyra Racing.

V neděli se Dakar opět rozjede na plné otáčky. Na posádky čeká 741 kilometrů, z čehož je 546 měřených a jedná se tak o nejdelší speciálu této soutěže. Pořadatel avizuje opět záludnosti v navigaci a duny.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena