Sportovní oblečení. Perete ho správně?

Sportovní oblečení. Perete ho správně?

Kdo by nechtěl při sportu vypadat hezky a stylově? Proto neváháme do funkčního oblečení a nejnovějších hight-tech materiálů investovat nemalé sumy. Aby však vydrželo, je potřeba se o něho i správně starat. Poradíme vám, jak. Text: Soňa a Michal, Running.cz

Ihned do pračky
Když si propocené oblečení svléknete, ještě mokré ho dejte prát. Pot se tak lépe vypere, než ten který zaschne. Navíc je složení potu agresivní, a tak je lepší, když se na materiálu udrží co nejméně. Perte na speciální program Sport, Outdoor či Syntetika - každá pračka ho má jinak nazvaný.

Třiďte
Ne však podle barev, ale podle materiálů. Funkční materiály oddělte od běžného oblečení. Když totiž spolu perete funkční oblečení, nemělo by pouštět barvy a tak můžete prát vše pospolu. Pokud si pouštěním barvy u nového kousku nejste jistí, zkuste ho nejprve vyprat v ruce a uvidíte.

Používejte speciální prací prostředek
Na funkční oblečení klasický prášek nepatří. Kupujte si jemný, speciální a tekutý prací prostředek, který je na sportovní oblečení přímo určený. Má to v názvu. U nás ho zakoupíte např. u značky Perwoll Sport nebo Formil Sport. Jsou k materiálům jemné a nenarušují membrány a nezabraňují funkcím materiálů.

Nesušte na přímém slunci
Sportovní oblečení extrémně rychle schne. Co mu však vadí, je sluneční záření. Vždy proto věci věšte naruby a nedávejte je na přímé slunce, protože UV záření působí a barvy ( ty pak blednou) a také narušují textilní vlákno.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena