Stagnace. Jak se posunout vpřed!?

Stagnace. Jak se posunout vpřed!?

Máte pocit, že čím víc trénujete, tím je to k ničemu? Nezlepšujete se, a naopak vás sportování přestává bavit? Žádné strachy, všichni jsme to zažili. Toto vás zaručeně posune dál!

Zvolněte

Ne, nezbláznili jsme se. Kvalitní odpočinek je u sportu jednou z nejdůležitějších věcí, a zvlášť teď na podzim, kdy je tělo a celý organismus unavený po sezóně, kdy jste jeli naplno a potřebujete si dáchnout. Chápeme, že odpočívat je někdy velmi těžké. Protože naše tělo ke správnému fungování pohyb potřebuje. Pokud ale nyní odpočinek vynecháte, nebudete se zlepšovat, tělo nedobije baterky a nebude mít sílu a ani energii. Neznamená to však, že se teď na všechen pohyb „vykašlete“, lehnete k televizi, dáte nohy nahoru, budete se jen přejídat a ani se nepohnete. Zkuste však sportování a tréninky zmírnit a třeba vyzkoušet něco nového, co není tak intenzivní. Ideální je například plavání, to ale zatím bohužel nejde – tedy pokud nejste otužilci a můžete plavat venku. Výbornou možností může být jóga či zpevňování jiných svalových skupin, které možná trochu zanedbáváte a jsou velmi důležité. U běhání jsou to například ruce. I když vypadá, že nejsou potřeba, skvěle vedou běžecký krok a pomáhají také při běhání do kopců. Výhodou je, že nyní můžete díky spoustě online programů cvičit s odborníky doma.

Stanovte si cíle

Motivace a stanovení toho, čeho chcete dosáhnout, je to, co vám pomůže jít dál. Nezapomínejte na to, že cíle by měly hlavně být reálné. Vše potřebuje určitý čas, ničeho nejde dosáhnout ihned a bez práce. Nenechte se zbytečně provokovat od ostatních a nedělejte věci jen kvůli nim a nějaké sázce. Pokud například sami vnitřně běžet maraton nechcete, tak to nedělejte jen proto, abyste kolegům v práci něco dokázali. Raději přemýšlejte. Není od věci si zajít za odborníkem, nechat si udělat zátěžové testy a zjistit, jak vaše tělo funguje, jak na tom reálně jste s kondicí, kam se můžete posunout a co zlepšit. Odborník vám podle toho stanoví i tréninkový plán na míru, se kterým vám půjde jít blíže ke svému snu, a hlavně také bez zbytečného plýtvání energie a času. Pokud už se ale do takového plánu pustíte, dodržujte ho. Klidně trénujte s někým, kdo je na tom podobně jako vy. Budete se lépe motivovat, kontrolovat a také se „táhnout“.

Nevzdávejte to

Kdo něco dokázal, tak mu to většinou z hůry jen tak do klína nespadlo. Když posloucháte úspěšné osobnosti a sportovce, tak zjistíte, že si vše museli pěkně „vydřít“. I když již byli na konci sil, tak to nevzdávali, a právě toto je posunulo dál než všechny ostatní. Vezměte si třeba takového Jaromíra Jágra, který makal na ledě po nocích, když jeho spoluhráči byli už v teple doma. Nebo třeba Arnold Schwarzenegger, který se rozhodl, že se dostane z Rakouska do Ameriky jako nejúspěšnější kulturista na světě, a to se mu také podařilo. A věřte, že pocity, kdy to nejde při tréninku, vše bolí nebo když musíte jít za hranici svého komfortu, zažili všichni. Nejsou to příjemné chvilky a taky někdy máme chuť se na to vykašlat. Jenže vždy myslíme na větu – těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Kdybychom vše vzdali, byli bychom jen na sebe naštvaní a vyčítali si to. Naopak, když tyto krize překonáme, začne se nám pak dařit. Vše se obrátí a najednou se vrátí i ta radost a opojný pocit z toho, když se nám něco povede.

Text: Soňa, Running2.cz

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena