Strategie pro hubnutí bez počítání kalorií aneb nejde jenom o kalorie

Strategie pro hubnutí bez počítání kalorií aneb nejde jenom o kalorie

Kalorický deficit nestačí. Nejzákladnější princip všech redukčních režimů už známe. Energetický výdej musí být mírně vyšší než energetický příjem. Ale víte, co byste si měli ve vaší stravě ještě pohlídat? Přečtěte si pár tipů od naší ambasadorky Veroniky.

Pokud jde o hubnutí, tak je kalorický deficit tím nejjednodušším nástrojem. Studie ale stále častěji ukazují, že nejsou kalorie jako kalorie a že 100 kcal z čokolády má úplně jiný vliv na naše tělo než 100 kcal z brokolice. Na co se tedy zaměřit, pokud chcete zhubnout a žít zdravěji?

1. Hlídejte si dostatečný příjem vlákniny

Vláknina je pro hubnutí stejně důležitá jako dodržování výživového plánu. Pomůže s pocitem sytosti, a navíc podporuje váš mikrobiom - to znamená nejen trávení, ale i psychickou pohodu!

2. Zvyšte příjem bílkovin

Bílkoviny podporují růst a tvorbu svalové hmoty a zůstanete po nich déle sytí. Zajistěte si dostatečný příjem bílkovin během celého dne a ideálně v každém jídle.

3. Uvařte si

Jídlo v oblíbené restauraci milujeme všichni. Porce jsou ale větší, než si dopřejeme doma a v menu nás občas zlákají dezerty. Snažte se si co nejvíce jídel připravovat sami a do restaurace se vydejte jen párkrát do týdne.

4. Jezte zeleninu

Dietní rady přicházejí a odcházejí, ale doporučení “jezte více zeleniny” tu bude navždy. Pocit sytosti, vitamíny, antioxidanty, pestrost a chuť - to všechno vám dá zelenina.

5. Vynechejte přidaný cukr (a alkohol)

Ani jedno neprospívá vašemu tělu ani psychice. Neříkáme, abyste si už nikdy nedali sklenku prosecca nebo čokoládový bonbón, ale nechte si je na speciální příležitosti a do svého jídelníčku je zařaďte opravdu výjimečně. Vaše tělo vám poděkuje.

10.7.2022

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Hotový pre-workout nápoj,

který vás nastartuje!

Ochutnat
Hotový pre-workout nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena