Vítězství Jiřího Ježka z Toskánska

Vítězství Jiřího Ježka z Toskánska

Člen NUTREND Teamu a náš nejúspěšnější handicapovaný cyklista Jiří Ježek pokračuje ve svém veleúspěšném italském tažení. Před několika málo dny se tam konaly hned dva závody světového poháru UCI ParaCycling a JIrka byl samozřejmě u toho.

Nejprve byla na programu rovinatá trať časovky o délce 30km, která vedla podél moře. Jirka startoval mezi favority jako poslední a jel skvěle!! Náročnou trasou prolétl průměrnou rychlostí přes 45km/h a v čase pod 40 minut nedal soupeřům šanci!

V neděli pak na Jirku čekal silniční závod na 100km. Jirka sám v nějaký výrazný úspěch nedoufal. Na startu byla spousta závodníků a především silné a početné týmy, mezi kterými byl trochu jako "sám voják v poli".

"Byl jsem dopředu trochu skeptický. Po vítězství v časovce jsem si říkal, jestli má cenu hromadný závod vůbec jet a kazit si tak dojem z pátečního úspěchu... Nakonec jsem si řekl, že si závod můžu jen tak užít a samozřejmě něco případně zkusit, ale už bez stresu. Vždyť svůj cíl jsem si splnil v páteční časovce, ne?" prohlásil Jirka.

V průběhu závodu ale byla na jeho tváři vidět stále větší a větší naděje a odhodlání zabodovat i tentokrát. Jirka zkušeně udržel nervy na uzdě, rychle se zorientoval ve strategiích jednotlivých týmů a závodníků a pak si jen hlídal ideální pozici pro technický dojezd. Vše směřovalo k hromadnému spurtu hlavní skupiny. Jirka rozhodně není žádný rychlý spurtér, ale v posledním kole bylo najednou vidět, že si věří!

"Nevím, kde se to ve mně vzalo, ale řekl jsem si, že to zkusím. Uhlídal jsem si nejlepší možnou pozici a za posledním kruhovým objezdem 300m před cílem jsem už jen použil všechny síly, co mi zůstaly. Bylo z toho skvělé druhé místo!!! Takhle zvládnutý silniční závod jsem nezajel už opravdu dlouho. Mám z toho velkou radost! Někdy prostě průběh závodu člověka mile překvapí...!"

Páteční mistrovsky zajetou časovkou a tímto nedělním závodem s překvapivým úspěchem si Jirka právem zajistil bílý trikot a průběžné vedení ve světovém poháru UCI ParaCycling 2014!!!

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Získejte proteinové palačinky ZDARMA

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Pečujte o svou imunitu

Zjistit více
Pečujte o svou imunitu

Funkční nápoj,

který se postará o vaši hydrataci.

Zahnat žízeň
Funkční nápoj,

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena