Crosscountry s rekordní účastí

Crosscountry s rekordní účastí

Minulý víkend patřil v Drmoulu nedaleko Mariánských Lázní crosscountry. Sjela se sem česká špička a velmi významně byla zastoupena i dámská část tohoto sportu. Společnost NUTREND byla partnerem těchto závodů.

Ve vypjatém závodě se nejlépe dařilo Kalnému, jenž po suverénní jízdě bral vítězství. Hned za ním do cíle dojel Václav Hucl, který po bleskovém odpalu bral holleshot. Trojku si vyjel Vojta Chalupecký, který po 70 minutách cílem doslova prosvištěl, pořadatelé připravili opravdu náročnou trať na které se neodpouštělo vůbec nic.

Dámská kategorie čítala 6 závodnic. V sobotu se jelo ostřejší tempo, na které bohužel doplatila Magdalena Harudová, která musela po 10 minutách odstoupit ze závodu díky závadě. Trať byla zakroucená a náročná jako vždy, ale oproti minulým ročníkům se Drmoulská trať protáhla na úctyhodných 6 km. Sobotní výsledky dopadly takto: 1. Ollie Roučková, 2. Alena Míková, 3. Michaela Kalná, 4.Lenka Krejnická, 5. Marie Rapšová, 6. Magdalena Harudová.

Neděle už byla v poklidnějším tempu, hned od startu se jela svižná, ale pohodlná jízda. Trať se změnila, motorky vyjely pár koryt a tam kde v sobotu byla trať rovná, se v neděli ukázala jako dokonalý tankodrom. Ale podmínky měly všechny závodnice stejné a v cílové rovince se nejvíc radovala Lenka Krejnická, která sice dojela až čtvrtá, ale dojela a svou premiéru si odbyla na výbornou.

Nedělní výsledky: Neděle: 1. Ollie Roučková, 2. Alena Míková, 3. Magdalena Harudová

V sobotním 90minutovém závodu si nejlépe počínal Jan Kadeřábek, který neponechával nic náhodě. Svojí razantní jízdou se snažil vydobýt výsostné právo celkového součtu bodů. Jen o půl vteřiny se jeho času přiblížili Martin Miřejovský a Ronald Hackebail. Polovinu závodu na sobě jeli nalepeni Tomáš Kadeřábek s Martinem Miřejovským tak, že to do nedělního závodu slibovalo velmi vyrovnanou partii. Tomáš Kadeřábek přetahoval dlouhé lavice, ale při jednom z doskoků přetrhl řetěz a závod pro něj skončil. Třetí příčka padla do klína Ronaldovi Hackebailovi. I v neděli si prvenství pohlídal Jan Kadeřábek a druhé místo doznalo velmi zajímavého zvratu: tady se jelo na krev opět mezi Tomášem Kadeřábkem a Martinem Miřejovským. Kluci jeli opravdu natěsno, až se v jednom momentu střetli a Tomáš z tohoto zaškobrtnutí vyšel s přelétnutím přes řídítka. Po pádu se velmi rychle sebral a do cíle dojel jako třetí, čtvrtý dojel Ronald. V součtu obou dvou dnů výsledky dopadly takto: 1. Jan Kadeřábek, 2. Martin Miřejovský, 3. Ronald Hackebail. THF team propichoval jednu gumu za druhou a zlaté ocenění z Offroadmaratonu doplnili nedělní smůlou.

Kategorie Mistrů ATV i ve druhém závodě doznala bodovaného umístění. Pětice jezdců projela v sobotu trať natolik svižně, že mohli směle konkurovat nejlepší pětce sportkařů. Z prvenství se radoval Jan Dušek, který si během součtu obou dvou dnů vyjel nejvíce bodů. Za záda se mu nalepil Karel Míka, který úspěšně jak v sobotu i v neděli odrážel ostré ataky Martina Porše. Ten v souču bodů dojel až na 4 příčce.

Dvojice Juniorů II. zaručila velmi pěknou bitvu o první a druhé místo, dravci nenechali nic náhodě a jeli full gas plných 40 minut. Radek Porš urval v obou dvou rozjížďkách zlato, nechal za sebou Lukáše Málka, který si teprve zvykal na nové závodní náčiní, na kterém se už musí řadit.

Kvalt nahoru i dolů po dvaceti minutách nebyl problém, ale ztrátu a Radka už Lukáš nedotáhl. Adam Málek si v kategorii Juniorů I. vyjel zlato. Je vidět, že se malý jezdec hodně zlepšíl, ještě pár závodů a Adam nenechá nic náhodě.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena