Špaldoto s kuřecím masem a zeleninou

Špaldoto s kuřecím masem a zeleninou

Recept na obměnu rizota – špaldoto! Tolik oblíbené jídlo rizoto nemusíme uvařit pouze z rýže, ale také z bulguru, quinoi, kuskusu nebo špaldy. Výsledek bude vždy skvělý…

Ingredience:

  • Pšenice špalda (celé zrno)
  • Mrkev
  • Hrášek
  • Květák
  • Avokádo
  • Klíčky fazole Mungo
  • Paprika
  • Šalotka nebo cibule
  • Kuřecí prsa
  • Vývar
  • Pepř, sůl
  • Petrželka

Postup:

Předem si připravíme špaldu, je to náročnější na čas, tak je lepší si ji připravit předem. Namočíme ji na 12 hodin do vody, tu potom scedíme a dáme vařit do čisté vody. Pokud použijeme tlakový hrnec, proces vaření tím urychlíme, a za 30 minut máme špaldu uvařenou. Jakmile se špalda vaří, připravíme si základ na špaldoto. Na olivovém oleji zpěníme šalotku, přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso, orestujeme, potom na menší kousky nakrájenou zeleninu – mrkev, květák, papriku a hrášek. Promícháme, zalijeme vývarem a podusíme. Ke konci vaření přidáme špaldu a necháme dojít, ať se chutě promísí. Dosolíme a opepříme podle chuti. Na talíři doplníme avokádem, posypeme petrželkou, klíčky fazole mungo. Dobrou chuť!

Pšenice Špalda – zrno špaldy obsahuje dobře využitelné kvalitní rostlinné bílkoviny a pomalu se uvolňující sacharidy, pro svůj nízký glykemický index je vhodná i pro diabetiky. Má pozitivní účinek na imunitní systém, posiluje organismus a je lehce stravitelná. Po výživové stránce je významným zdrojem vlákniny, nenasycených mastných kyselin, vitamínů sk. B, rostlinných enzymů, minerálů a stopových prvků jako hořčík, vápník, železo, mangan, fosfor a zinek. Jejich zvýšený příjem je důležitý zvláště na konci zimy a v předjaří – působí při překonávání jarní únavy a při prevenci nemocí. Špalda je obvykle lépe snášena ve srovnání s jinými obilovinami obsahujícími lepek, je to ale třeba u každého ověřit. Při pěstování odolává toxinům ze životního prostředí.

Klíčky fazole Mungo - klíčením získáme potravinu s vyšším obsahem zdraví prospěšných látek, než měla původní potravina. Naklíčená semena fazole mungo obsahují mnoho bílkovin, vlákninu, železo, hořčík, draslík, fosfor, selen, zinek, vitamíny C a E, vitamíny skupiny B a další. Konzumace výhonků mungo má protirakovinné, antioxidační a detoxikační účinky. Prospívá také trávicímu a srdečně-cévnímu systému nebo pleti. Malé klíčky jsou nejsladší. Dětmi jsou obvykle dobře snášeny a přijímány pro svou křupavou a svěží chuť po hrášku.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena