Petr Vabroušek radí, jaký zvolit pitný režim.

Petr Vabroušek radí, jaký zvolit pitný režim.

Petr Vabroušek patří ke sportovcům, kteří přesně ví, co dělají, a co potřebují, aby dosáhli absolutního maxima. Svoje tělo dokonale zná a je schopen jej vystavit extrémní zátěži, kterou by málokdo z nás jen stěží zvládl.

Dnes se podíváme na pravděpodobně tu nejdůležitější věc, kterou je příjem tekutin během pohybové aktivity. Proč je pravidelné doplňování tak důležité? I malá ztráta tělesných tekutin negativně ovlivňuje fyzickou výkonnost. Veškeré živiny, minerální látky, vitamíny, stopové prvky, enzymy, kyslík, oxid uhličitý a ostatní zplodiny látkové výměny se do buněk či z buněk dostanou jenom díky tělním tekutinám. Jsou tak v podstatě neopomenutelnou transportní látkou v těle.V případě, že klesne tělesná hydratace pod určitou úroveň, musí zákonitě nastat problém. Aby vše probíhalo bezchybně, musí obsah vody a v ní rozpuštěných látek být v optimálním poměru. Při dlouhých vytrvalostních výkonech nestačí doplňovat jen čistou vodu. Potem se z těla ztrácí i velké množství minerálů a iontů. Pokud bychom při jízdě trvající déle než 1,5 hod. konzumovali pouze vodu bez minerálních látek, udrželi bychom sice dostatečnou hydrataci, ale narušila by se právě minerální rovnováha a výkon by byl opět narušen.

Stačí si jen uvědomit, že ztráta již 1% tekutin na tělesné úrovni znamená pocit žízně. Při ztrátě 2% tekutin klesá výkonnost až o 20%, přičemž ztráta 4% tekutin znamená pokles výkonu dokonce o 40%. A pokud chceme podávat kvalitní výkon, rozhodně dodržujte zásady pitného režimu.

„Triatlon je pravděpodobně fyzicky nejnáročnějším sportem na světě, a pokud bych k němu nepoužíval to nejlepší, měl bych cestu za vítězstvím o poznání složitější. Nároky zde nejsou jen na závodní materiál, ale především na tělo sportovce, které musí být neustále zásobováno kvalitní energií a musíme se o něj správně postarat i po závodě pomocí dokonalé regenerace. A právě v tom mi pomáhají produkty od společnosti NUTREND, které používám již více jak 10 let,“ říká Petr.

Více informací o pitném režimu najdete ZDE.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Nenechte se vyiontovat

Objevit
Nenechte se vyiontovat

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena