Adam Lacko mistrem Evropy!

Adam Lacko mistrem Evropy!

Adam Lacko si zajistil premiérový titul mistra starého kontinentu hned v prvním závodě víkendu, když dojel na druhé pozici za Albacetem a největšího pronásledovatele Hahna nechal za svými zády. David Vršecký zaznamenal ve druhé sobotní jízdě premiérové vítězství a spolu s Lackem navýšili náskok v Poháru konstruktérů už na 52 bodů. Od prvenství je tak dělí pouhé dva body!

SOBOTA
Superpole:
Průběžný lídr šampionátu Adam Lacko do superpole odstartoval s mírným zpožděním. Důvodem bylo přehřívaní motoru. I tak mu ale na druhý nejrychlejší čas kvalifikace stačilo odjet pouhé jedno kolo. „Nevím, co se stalo, ale budeme muset preventivně vyměnit motor. Ty teploty byly moc vysoké. Trochu drama, ale jsem rád, že je z toho první řada,“ komentoval kvalifikaci lehce nervózní Lacko.

David Vršecký zaznamenal nejlepší kvalifikační výsledek v této sezoně a do první jízdy víkendu odstartuje ze druhé řady. „Jsem nadšený. V prvním kole jsem udělal malou chybu, ale pak už to bylo bez problému. Parádní start do závodu,“ neskrýval radost dvojnásobný mistr Evropy a Číny, který na jaře zároveň vybojoval titul mistra Indie.

Ještě před startem prvního závodu se musela Buggyra vyrovnat s dramatickou zápletkou. Na výměnu motoru byla přesně jedna hodina a celý tým předvedl výkon na hraně možného. „Musím před klukama smeknout, protože výměna motoru během jedné hodiny je výkon z kategorie až neskutečných,“ komentoval situaci manažer týmu Jan Kalivoda.

První závod:
Adam Lacko tak mohl vyrazit do závodu z první řady. Po startu se usadil na druhé pozici za domácím Albacetem, ale z důsledku havárie Rodriguese byl závod přerušen a za pár minut znovu odstartován. I při druhém startu se Adam udržel na druhé pozici a dojel si tak pro svůj premiérový titul, když nechal svého největšího pronásledovatele Hahna za sebou. „Nemám slov. Jsem nadšený. V závěru mi trochu tuhlo řízení, ale naštěstí to nebylo nic závažného. Teď už se těším, až pojedu poslední závody naprosto v klidu a budu si jen užívat atmosféru,“ hodnotil zisk svého premiérového titulu Lacko.

Davidu Vršeckému se start do závodu povedl a udržel se na třetí pozici před Hahnem. Toho ovšem musel z nepochopitelných důvodů pustit před sebe, když mu traťoví komisaři mávali modrouvlajkou. „Takhle mi znechutit závod. Trochu mi to mrzí na konci sezony, ale o to větší radost mám za Adama. Velká gratulace,“ řekl po první jízdě Vršecký.

Druhý závod:
Do druhého závodu Adam Lacko startoval už jako evropský šampion a mohl si tak závod užít. Nakonec si dojel pro šesté místo. „Já na startu tolik štěstí jako David bohužel neměl a trochu jsem se zasekl. Chtěl jsem pak jen předjet Halmovou a Lenze, kvůli týmovému šampionátu, a to se povedlo, takže jsem spokojený,“ komentoval čerstvý šampion druhou jízdu.

David Vršecký si v závěrečném závodě soboty spravil chuť, když si dojel pro premiérové vítězství v této sezoně. „Mám obrovskou radost. Povedlo se mi na startu vyhnout kolizi a pak už jsem si to pohlídal. Takhle končit sezonu mě opravdu baví,“ radoval se Vršecký.

1.1.2013

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Dodržujte pitný režim ještě snadněji

Dárek k nákupu nad 2 000 Kč

Objevte novou produktovou řadu

Objevit
Objevte novou produktovou řadu

Křupavá a plná proteinu

Qwizz Protein Bar
Křupavá a plná proteinu

Odebírejte náš newsletter

a získejte přehled o aktuálních akcích a novinkách.

Doprava ZDARMA při nákupu nad

Vyberte si dárek ke každému nákupu

Speciální akce každý měsíc

Používáme kvalitní a značkové suroviny

Rychlá expedice vaší objednávky

Nutriční poradenství pro vás

Copyright © 2024 NUTREND D. S., a.s. Všechna práva vyhrazena